Românul, berea și protestul

Grevele, protestele populației sunt un lucru absolut firesc și normal în orice stat democratic. Oricine e liber să-și exprime nemulțumirea legată de absolut orice. Cu atât mai mult cea legată de reprezentanții aleși.

Da, asta-i apropos de greva monstru anunțată pentru mâine (care mâine e deja azi). Cred c-am primit deja vreo 10-15 mass-uri pe ym plus mesaje pe facebook, twitter și altele. Mdap, își câștigă banu’ băieții responsabili cu organizarea ce să zic. Dar nu despre ei vroiam să vorbesc ci despre ceilalți. Restul românilor care mâine vor fi cu mic și mare în piața Victoriei urlând cât îi țin bojocii la guvernul care vrea să le taie din salarii.

Românul e o creatură tare ciudată. E fapt dovedit de-a lungul și de-a latul celor 20 de ani trecuți de la revoluție (și dacă stăm nițel să ne gândim și înainte) că poți să-l minți în față, să-l fuți și-n cur, să-i cari palme peste ceafă, să-i dai bobârnace, numai să nu-i iei pâinea și circul. Cum îl faci să se gândească la faptul că începând de mâine e posibil să nu mai aibă bani de pet-ul de bere zilnic și e în pericol să muncească pe bune ca să-și câștige măcar pâinea, ai terminat-o cu el. Se înfoaie, se trezește în el spiritul războinic și iese la grevă. Bine, iese la grevă dacă nu se prinde rapid unu mai isteț să organizeze un grătar în aer liber undeva pe la Izvor și să dea un mic și-o bere gratis oricui flutură un steguleț. Da’ nah, ce să faci, ăștia de la putere nu au și ei un Vanghelie. Care noroc că este că dacă nu era unde mai era circul ăla de care ziceam mai devreme.

Vreau să văd și eu primul protest din ăsta masiv făcut pentru motive mai puțin evidente. Cum ar fi nah, motivul că Parlamentarii s-au cam căcat cu stil pe ANI. Sau altele asemenea. Draci, n-avem noi probleme d’astea existențiale…

2 Comments Românul, berea și protestul

 1. crapu

  Stii cum e cu piramida lui Maslow, ca sa aspiri la nivelurile superioare, trebuie intai satisfacute cele de jos.
  Deci dupa ce mai tot romanul o sa aiba ce manca, o sa-si puna si intrebari mai filozofice si o sa faca proteste mai intelectuale.

  Reply
 2. ipo

  @crapu: romanul are ce manca. Si poate ar avea mai mult de pus pe masa daca ar fi mai atent la cei care ii conduc si care le fura banii. D-aia ar fi trebuit sa-i intereseze ANI.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *