Fițe de trafic

Trec peste faptul că de aproximativ o lună (cam de când am un program d’ăsta de dormit noaptea doar vreo 4-5 ore) am început să conduc ca o blondă proastă (pleonasm, știu, dar îl folosesc în scop artistic pentru a exprima cât mai eficient halul în care conduc :D). I-am sărit unuia în față undeva pe Schitu Măgureanu și jur că nu l-am văzut, mă gândeam la altele când am intrat într-o intersecție unde n-aveam prioritate și tot așa încă de vreo 2 ori. Și zău că așa, per ansamblu, nu-s un șofer prost.

Dar cu toatea astea încă n-am lovit pe nimeni din neatenție (și conduc cam de 10 anișori). Colac peste pupăză mai sunt și băiat bun în trafic și-i las pe majoritatea să intre în față. Fie că vin de pe străzi laterale sau schimbă banda, le dau frumos voie. Așa și azi, taiasem Magheru și mă îndreptam spre Sala Palatului. În față la Hilton întotdeauna mă încadrez pe banda dinspre hotel ca să pot să fac stânga cât mai larg să ajung să mă încadrez pe prima bandă pe Victoriei. Și cam ca  întotdeauna, prind stopul pe roșu, opresc în dreptul hotelului și mai las loc pentru câte unul care vrea să scoată mașina din parcare. Azi unul cu un BMW. Între mine și ăla din față cam 1.5 m. Am oprit când mi-am dat seama că ăla vrea să iasă și am zis să nu fiu țăran și să-l las că oricum n-aveam unde să mă duc. Acum nah, eu, în locul lui aș fi stabilit un contact vizual cu șoferul pe care l-ar fi deranjat manevra mea de-a intra în trafic și l-aș fi întrebat prin gesturi specifice dacă-i ok să mă bag. Ăsta cu BMW-ul n-a avut greață. A pornit mașina, s-a înfipt în fața mea direct ca să-mi taie calea și când s-a făcut verde a întins-o fără vreun “mulțumesc” din avarii ceva.

Când s-a înfipt mă uitam la el ușor amuzat să vad dacă schițează vreun gest ceva. Și am recunoscut “vip”-ul. Ăla mic și figurant a lui Prigoană. N-am nimic cu ăia care înoată în bani. N-am nimic nici cu ăia care sparg banii părinților. Da’ ăia nesimțiți zău că mă deranjează. Uite de aia încă visez eu la hârbul ăla pe care să-l conduc cu ochii închiși prin București. În cazuri d’astea aș scoate un “ups !” imediat după ce scăpam ușooor talpa pe accelerație cât să-l îndoi nițel în momentul în care s-a înfipt.

6 Comments Fițe de trafic

 1. Vlad

  Chiar mă întreb în ce măsură o să închidă poliția ochii la 2-3 accidente pe lună la care tu ești „victima”… nu de alta da’ și pe mine mă mănâncă să fac așa ceva.

  Reply
 2. enzo

  Am fost zilele trecute pana la Debrecen la unguri si se lucreaza acolo la un pod, defapt o traversare de nivel peste centura si din 2 benzi se circula doar pe una, am zis ca nah… io’s cu masina de Romania si e normal sa nu ma lase sa ma bag asa de bunavoie, noroc ca am prins un camion lenes si m-am strecurat cumva, dar am observat ca nici ei intre ei nu sunt prea amabili, nu se lasau unii pe altii decat asa din neatentie. Un lucru bun totusi este ca nu am auzit nici un claxon sau injuraturi.

  Reply
 3. ipo

  Ma, eu l-am cunoscut pe individ si mi-a facut impresia ca e baiat de bun-smit. Eram intr-o situatie mai nefericita in care noi haleam la birou si cineva il invartea sa-i arate sediul, asa ca noi eram nitel deranjati, lucru care mi s-a parut ca l-a jenat. Plus ca de 2-3 ori l-am vazut si de fiecare data a salutat si a zambit politicos.

  Reply
 4. Meekuu

  @Vlad,

  Mi se fâlfâie atâta timp cât eu nu sunt cel care-a încălcat regulile de circulație în accidentul respectiv. Tocmai asta-i ideea. Acum feresc toți tâmpiții că n-am chef să-mi belesc și eu mașina. Odată problema asta rezolvată pot trata altfel situațiile astea :D.

  @ipo, tot ce se poate. Eu l-am dat ca exemplu însă nu-i singurul care-a făcut așa. Îi vezi zilnic pe străzi.

  Reply
 5. alin

  “(și conduc cam de 10 anișori)”

  Salut. Experienta la volan se masoara in numarul de kilometri parcursi la volan (ex: 500.000 km), nu de cat timp ai carnetul. La fel cum la aviatori, spui “pilot cu 6000 ore de zbor” si nu “pilot cu brevet de 3 ani”.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *