Mulțumită lui piticu azi mă mai relaxez și eu și mă sustrag de pe la muncă. Direcția ? Păi conferința organizată de Business Standard – “Securitate informatică în era Web 2.0”.

De obicei nu scap de oameni cunoscuți pe la conferințe de genul ăsta. Nici azi n-am facut o excepție. Am ajuns cam cu întârziere și sala era aproape plină. M-am strecurat până pe la rândul 3-4 unde ochisem un loc care părea gol și l-am întrebat pe cel de lângă dacă era ocupat. Era ocupat dar întâmplător persoana pe care-o întrebasem de loc este unul din notarii Thawte după care am alergat mai acum 1 an. Prin urmare, fiind o “pilă” la fața locului, mi-a făcut loc pe scaunul de cealaltă parte a lui.

Primele două prezentări au fost ținute de 2 reprezentanți Kaspersky ( Costin Raiu și David Emm ) și au fost relativ interesante. De la următoarea prezentare aveam ceva mai multe așteptări și am fost nițel dezamăgit ( Monica Lupașcu – IT&C Legal Adviser, CyberLaw ). Vorba Iulianei (o altă prezență placută peste care dau de fiecare dată când ajung pe la conferințe), parcă a primit vestea că trebuie să țină o prezentare aseară.

La următoarea prezentare n-am mai rezistat (Costel Topcian, Secretar de stat Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale) și am ieșit afară. Îți cam dai seama cam care este nivelul IT-ului la noi în țară dacă nenea ăla vorbea de parcă ținea un discurs în fața parlamentului, fără prezentare, fără nici o tehnică. Yuck.

Prezentarea lui Varujan Pambuccian am ascultat-o în hol la o cafea. Au fost câteva puncte interesante marcate referitor la furnizorii de certificate digitale și la phishing-ul Raiffeisen (presimt că Raiffeisen devine subiectul zilei și n-aș vrea să fiu în pielea potențialului reprezentant al Raiffeisen la conferința asta).

Cam pe aici a început să-mi sune telefonul și am renunțat la a mai fi atent. Revin cu sesiunea a doua.