homerscream1. M-am întors exact acum o săptămână din Brașov. Și de când au dat drumul la A3 mi-e mult mai ușor să merg pe acolo mai ales având în vedere că stau prin sectorul 3. Și cum veneam eu agale pe A3, singura autostradă din țară care nu are momentan gropi (nu știu dac-ați apucat să vedeți noile cratere de pe A2) conducând mașina altcuiva pentru că a mea  e încă în service, ajung pe sectorul de drum cu 3 benzi pe sens.

Luni pe la ora 13-14 nu era aproape nimeni pe autostradă. Din când în când mai depășeam câte-un tir sau vreo dubiță. În rest gol. Ca pe șoselele alea din filmele americane în care-i totul pustiu în jurul tău. Și după cum ziceam mai sus, intru pe sectorul de 3 benzi pe sens cam cu 135-140 km/h. Fix la 150-200m, tras pe dreapta de un echipaj de poliție cu radarul pus acolo. Și amendat scurt cu 450 de lei (225 in 48h) pentru depășirea limitei de viteză. Pentru că pe acel sector (da, ăla cu 3 benzi pe sens) viteza este limitată la 100km/h.

Curios din fire l-am întrebat civilizat pe polițist unde pizda mă-sii erau semnele alea de limitare ca eu nu le-am văzut. Mi-a răspuns că erau vreo 2 mai sus și ca mai sunt și mai în față. Tot curios din fire l-am rugat pe Bogdan care pleacă și el destul de des pe A3 să se uite și să-mi spună unde-s semnele alea. Este fix unul exact cum începe segmentul de drum cu 3 benzi, pus pe stânga. Nimic pe dreapta și nici vorbă de altele până la terminarea segmentului de drum unde mai este unul la 50 de m fața de ăla de reducere la 80 pentru ieșirea de pe autostradă. La fel și pe sensul celălalt. Bun, să admitem faptul că au fost leneși și zgârciți și n-au pus indicatoare cum trebuie. Da’ de ce pula calului pui limitare pe bucata aia ? Și de ce, în loc să patrulezi cu mașina pe zonele în care-i traficul nașpa și sunt idioți care fac prostii, stai la pândă pe autostrada perfectă, goală și prost semnalizată și-i oprești pe ăia care merg cu viteza normală pentru o autostradă ?

Nu mă înțelegeți greșit, am mai spus-o și-o repet. Sunt de părere că dacă-s prost și-am greșit, plătesc. La fel cum am plătit și amenda asta marți la prima oră. Dar într-o țară în care nici măcar bucățile alea amărâte de autostradă pe care le avem nu pot fi folosite normal mi se pare mârlănia maximă să mai și stai la pândă.

2. Mai țineți minte scandalul cu ROTLD și domeniile google.ro/microsoft.ro/paypal.ro și urmarea românească a acelui scandal ?

Ei, tot săptămâna asta am avut de modificat NS-urile pentru 3 domenii ale unui client. Poate gigeii de la ROTLD nu știu faptul că, de cele mai multe ori, ăla care deține domeniul, adică dorelul care deține adresa de mail trecută pe domeniul respectiv, nu are ABSOLUT nici o treabă cu IT-ul. Iar operațiile de genul modificărilor de nameservere sunt făcute aproape ÎNTOTDEAUNA de un terț. Sau poate știu dar îi doare la bască și în loc să-și securizeze platforma ca să nu-i mai spargă algerienii au făcut procedura mai greoaie ca să sufere toți.

Pentru că noua procedură de modificare a nameserverelor nu mai presupune doar cunoașterea parolei pentru domeniu de la rotld. Ci presupune și trimiterea unei chei pe adresa de mail a deținătorului domeniului și ulterior introducerea cheii respective într-un formular pe site (nu, n-au făcut nici măcar un link direct, trebuie efectiv copy/paste pe site). Așa că IT-istul ăla care până acum făcea treaba asta rapid și singur acum are nevoie să-l fută la icre pe deținător să-i dea fwd-uri cu mail-urile cu cheia respectivă. Iar ăla fiind paralel cu treaba asta, nu înțelege de ce trebuie să fie futut la icre. Mai ales că, așa cum bine ținea el minte, nu era nevoie de toată tevatura asta și cel mai probabil IT-istul e un nepriceput. Așa că IT-istul trebuie să-i și explice că banii pe care i-a dat el la rotld pe domeniu i-au adus nesperata onoare de-a fi frecat mai mult. Și după aia să-i rezolve problema. Iar dacă are mai multe domenii, toate similare, păzea. Mail-urile vin cu domeniile marcate cu steluțe. Adică dacă avea lazyadmin.ro și lazyadnin.ro în mail veneau cu l*******n.ro.  Și ar trebui să faci modificările pe rând, să ceri fwd-urile pe rând, ca să nu încurci cheile.
Bottom line, dacă înainte terminai treaba asta în 10 minute fără prea multe bătăi de cap, acum, cu concursul deținătorului care trimite fwd-urile când vrea mujchiul lui că deh, are și alte treburi, durează de la 1-2 ore în sus.

Și-atunci cum să nu-i bagi în mă-sa ?