Seriale

Mai spuneam și altă dată că sunt câteva seriale pe care le mai urmăresc. Filme bune nu prea mai apar și îmi place să mă mai uit la câte ceva seara. Partea foarte proastă este că, pe măsură ce serialele au mai multe sezoane, devin din ce în ce mai slabe.

Cel mai bun și recent exemplu este Prison Break. Un prim sezon excelent urmat de un al doilea cel puțin la fel de bun. Și cam acolo ar fi trebuit să se încheie. Pentru că sezonul 3 este o mare labă tristă. Să repeți acțiunea din primele 2 sezoane pentru a mai umple încă 22 de episoade mi se pare extrem de lame. Tipul face iar pe MacGyver numai că în altă închisoare, cam toate personajele rămase în viață se învârt în jurul lui și deja prevăd un sezon 4 cu ei fugind prin America de Sud de data asta cu toată șleahta de bad-guys după ei. În plus, faza cu decapitarea lui Sarah este o prostie imensă. Nimeni nu poate fi atât de tâmpit încât, din 2 ostatici, să-l omori fix pe ăla care-ți oferă un avantaj asupra omului care ar trebui să facă treaba pentru tine. Ar fi putut chiar s-o omoare într-un accident cumva sau puteau să găsească o grămadă de alte modalități prin care să îndepărteze personajul din serial. Ä‚sta a fost cel mai neinspirat. Și asta a fost doar una din nenumăratele greșeli făcute de scenariști. Nu știu, poate acțiunea încă-i mai prinde pe cei cu mai puțină materie cenușie dar pe mine a început să mă calce pe nervi. Singurul motiv pentru care mă uit este faptul că-s curios până unde pot să meargă.

Un alt exemplu este Stargate Atlantis. Aici nici nu-i cazul să dau exemple. A fost de la bun început o modalitate de-a mai lungi un serial deja lung (SG1). A fost oarecum ok la început. Acum au prea multe fire deschise și nici unul închis. Rasele inamice sunt toate bine-merci. Din când în când mai apar în câte-un episod. Ba mai continuă să apară și rase noi. În medie, într-un sezon, este cam 1 episod legat de fiecare rasă în parte iar restul sunt de umplutură. Ba un virus apărut în oraș, ba o echipă prinsă pe vreo planetă, ba mai apare câte ceva din trecutul unuia din membrii echipei. Și tot așa se învârt de vreo 2 sezoane. Și cică urmează și sezonul 5.

La exemple pozitive aș pune Weeds. Încă are umor și încă-i ok. Deși nu era nevoie ca în ultimul sezon s-o vedem Mary-Loise Parker făcând sex cam la 2 episoade în timp ce în primele 2 sezoane nu-mi amintesc s-o fi văzut vreodată. În plus, apariția lui Mary-Kate Olsen ține de aceleași rațiuni ca și partidele de sex amintite mai sus. În rest, părerea mea e că Andy și Doug fac cam tot serialul.

Pentru un episod din Dexter îmi trebuie o anumită dispoziție așa că nu mă uit prea des. Aștept cu nerăbdare începerea noului sezon BSG. Mai fac câte-o cură de Scrubs din când în când. Ah, și era să uit de un nou serial (deocamdată) mișto. Pushing Daisies.

În rest, mai sunt cele de umplutură. La care mă uit doar atunci când n-am altă alternativă de petrecere a timpului liber sau atunci când vreau să adorm. Reaper, Chuck și Journeyman. De Reaper am mai scris odată. Primul episod a fost regizat de Kevin Smith. Tot el a rămas pe post de consultant pentru serial. La Chuck îmi place blonda și Adam Baldwin. Journeyman e un soi de Quantum Leap evoluat. În sensul că se pune accent mai mult pe relațiile personajelor principale decât pe acțiunea episodică. Ä‚sta e cam singurul avantaj în plus față de Quantum Leap.

Nu-i așa că am prea mult timp liber ? :P

P.S. Ah, și apropos de Prison Break, tocmai ce-am citit pe www.prisonbreak.ro despre faptul că Fox vrea să facă și-o versiune feminină la Prison Break. Geez…

4 Comments Seriale

  1. AlexD

    La Prison Break, au trebuit s-o omoare pe Sara ca nu mai vroia ea sa joace, ca altfel ar fi tinut-o in continuare prizoniera…in Weeds, a facut sex si in primele 2 sezoane: cu mexicanul ala care isi cerea teritoriul inapoi, si probabil cu agentul DEA Peter, care i-a devenit si sot
    incearca si Samantha Who, e destul de amuzant…poate ajungi la faza “I’am a virgin – Yeah, and I’m a pirate”

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *