Sesiune grea

Studenții din Automatică și Calculatoare care intră acum în sesiune vor avea o perioadă foarte nasoală. De aproximativ 7 ani, câteva generații de studenți au folosit andrei.clubcisco.ro (înainte Andrei hosta site-ul pe un alt domeniu) pentru a avea acces la materiale de curs (și nu numai) din ACS. Ieri am oprit accesul la site (da, pe mine mă înjurați în primul rând :D ) în urma unor discuții iscate în rândul cadrelor didactice din facultate. Nu comentez aici acele discuții, sunt confidențiale însă pot să am o părere personală despre subiect mai ales că, într-o anumită măsură, sunt răspunzător de prezența online a acelui site.

Domeniul clubcisco.ro este luat de la rotld pe numele meu. Am mai scris pe aici despre el, am avut planuri mărețe cu acest domeniu. Platformă de socializare/forum pentru cei interesați de cursurile Academiei Cisco, subdomenii pentru instructorii Academiei Cisco (dacă vor să aibă o prezența online). Până la urmă site-ul lui Andrei (și o bună bucată de vreme și blogul acesta) au fost singurele chestii funcționale de pe acel domeniu.

Da, site-ul era găzduit pe o mașină virtuală și pe un IP din facultate. Nu am considerat că-i ceva grav, din contră, Andrei a fost o persoană implicată în facultate până la un anumit moment, se putea lua legătura cu el ușor și rapid în cazul în care cineva considera că este necesar. Nu era un site oficial pentru ca lucrurile oficiale se întâmplă destul de greu în facultate. De exemplu, oficial, din octombrie și până săptămâna trecută am rămas cu un singur aer condiționat funcțional în camera cu serverele. Și nu s-a întâmplat nimic până când nu a picat și al doilea și am fost nevoiți sa oprim complet echipamentele. Sau hdd-uri picate din storage și nu s-au achiziționat hdd-uri noi decât atunci când au picat servicii. Asta ca să vă faceți o idee despre modul în care se mișcă lucrurile prin metoda “oficială”.

Andrei a construit un lucru într-o perioadă în care în facultate nu exista nici un interes sau inițiativă de centralizare a cursurilor. Ca să vă faceți idee, în 2006 facultatea avea 3 servere (dacă nu punem la socoteală serverul din Academia Cisco, acolo unde am găzduit o bună bucată de vreme acel domeniu). Acum există 8-9 servere virtualizate și peste 150 de mașini virtuale.Și ceea ce-a construit atunci Andrei din proprie inițiativă și fără a avea vreun câștig material a ajutat generații întregi de studenți. Generațiile anterioare aveau acces la genul de resurse prezente pe site-ul lui Andrei xeroxând sute de pagini. andrei.clubcisco.ro n-a fost decât varianta “green” a unui lucru care se întâmpla deja și se va întâmpla și în continuare.

Și voi comenta aici, cu riscul de a-mi atrage și eu priviri nedorite (la urma urmei și site-ul ăsta este hostat pe un IP din Politehnică), faptul că facultatea a pierdut o ocazie imensă de-a oficializa o resursă cerută și folosită de studenți. Se putea lua legătura cu Andrei și puteam muta resursele respective pe un site oficial. În schimb s-a ales calea “eliminării” problemei nedorite.

Poate că sesiunea asta studenții vor înjura mărunt din buze și se vor descurca fără site-ul lui Andrei. Însă pot să pun pariu că dacă facultatea nu va găsi o cale prin care să vină în întâmpinarea nevoilor studenților, aceștia se vor descurca singuri și vor apărea alte site-uri cu resurse. Andrei a fost doar primul. Acum au un model și acum trăim în vremuri în care e mult mai ușor să-ți creezi o prezență online.

Baftă în sesiune copii ! Și nu mă înjurați prea rău…

LE : Dacă vreți să vă exprimați cumva sprijinul față de Andrei, o puteți face cel mai bine aici – https://www.facebook.com/CursuriUPB .

8 Comments Sesiune grea

 1. Arhi

  Va dau eu hosting si va cumpar un alt domeniu similar, ca ma ia durerea de cap cand vad atatea discutii pentru 10 lei pe lun

  Reply
  1. Meekuu

   Nu-i bre vorba despre bani aici. Deranjul major a fost că era găzduit în facultate. Nu că n-ar exista alții cu site-uri similare în alte părți. Andrei a fost primul care-a avut inițiativa asta iar site-ul lui era arhicunoscut și folosit în facultate. Nimeni nu s-a gândit vreodată că în loc să-l întrebe direct de sănătate vor stârni un mic scandal…

 2. matasareanu

  Moodle este o platforma de cacao…Avea potential dar profesorii nu prea vor sa se chinuie cu ea…

  La automatica cel putin se mergea mult pe ce gaseam pe andrei.clubcisco.ro/regielive.ro…
  Si nu din cauza faptului ca nu ne ducem la cursuri, ci pentru ca in unele cazuri erau mai detaliate cele de acolo.
  Sa nu mai spun ca profesorii nu isi pun cursurile pe moodle sau altundeva ca nu mai au 5 oameni in sala la curs sau ca se considera furt intelectual daca il tragi la imprimanta:))…Asta da dovada de cat de bine sunt predate…

  Reply
 3. Yamasha

  noi la ploiesti avem grupuri pe yahoo, fiecare grupa in parte, acolo se pun si rezolvari si laboaratoare si toate nebuniile…in plus, profesorii sunt departe de “informatii”, subiecte, etc…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *