Defazat

Am plecat azi din Brașov spre Galați prin Târgul Secuiesc – Vidra – Focșani – Galați. Frumos drum cu excepția unei bucăți de vreo 5-6km în care țineam bucile strânse în timp ce îmi manevram mașina prin niște gropi imense. Ce-i drept ești anunțat că-i drumul în lucru. Partea proastă e că-i în lucru de vreo 2-3 ani. Dar ce pretenții poți să ai într-o țară în care 50km de autostradă se construiesc în 20 de ani.

Dar să revenim la oile noastre. O bună bucată de drum, prin fiecare sat de sași/secui sau ce papuci sunt locuitorii de prin zona aia aveam ocazia să admir câte 3-4 instalații de Kurtos Kalacs. Am zis că am suficientă burtă și am rezistat eroic, n-am oprit. Circa 100 de km mai târziu mi se făcuse o foame de aș fi mâncat și mama colacilor secuiești.

Pe partea celalaltă a munților, în Vrancea, locul Kurtos Kalacs-ilor a fost luat de sticle de vin. În fiecare sat, 3-4 case cu sticle de vin de vânzare în față. De asta-i frumos în România. Fiecare vinde pe specificul locului. Similar cu momentul anterior am zis că nu se face să opresc să cumpăr vin. Sunt oricum la volan și nu pot să-l beau (și nici măcar să-l gust nițel). Și nu era momentul atunci.

Ia ghiciți vă rog după ce-mi plouă-n gură acu’….

6 Comments Defazat

 1. nexus

  Retin ca e o sursa undeva pe la Piata Unirii si, candva, parca mai era una la Selgros in parcare. Sanse mai bune sa mai existe cea de la Piata Unirii – undeva in fata magazinului Unirea, poate chiar in parc.

  Reply
 2. k3r0s3x

  Yep ! Drumurile sunt de tot cacatul.

  Sunt din Galati si merg des prin afara orasului, dar de fiecare data mi-e frica sa si ies cu masina.

  Chiar acum in vara ma uitam la unii cu numere de Bucuresti si Sibiu ce erau in fata mea. S-au chinuit, au ocolit, s-au enervat, dar cand si-au dat seama ca orice ar face tot dau in gropi si-au bagat piciorul si au dat talpa :))

  Da’ nah, am votat primarul ca sa faca stadioane (si nici pe ala nu-l face).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *