Printre prezentările de azi de la întâlnirea instructorilor s-a numărat și una ținută de un fost coleg de-al nostru. Coleg care, în momentul de față, face parte din CSAP (Cisco Sales Associate Program). Irelevant (cel puțin pentru ideea postului) să dau amănunte despre CSAP. În cazul în care aveți nelămuriri puteți găsi informații adiționale AICI.

Ideea era alta. Programul se derulează la sediul Cisco din Amsterdam. Omul, în timpul prezentării, a enumerat printre avantajele programului și faptul că, în Amsterdam, oamenii sunt mai relaxați și mai calmi. El cred că vroia să facă referire la spiritul nostru balcanic în contrast cu felul de a fi a celor de acolo. Eu în schimb am prins din zbor o idee la una din problemele destul de frecvent discutate pe la noi.

Românul este o persoană prin definiție nervoasă. Agitat, irascibil, fără chef de muncă, românul este un pachet de nervi. Ce-are Olanda și n-are România ? Hai, think about it. Studiile arată clar că nu dau dependență, ca nu sunt mai dăunătoare pentru plămâni decât țigările, că odată legalizat consumul se poate consuma (mai ușor) și pe alte căi (bomboane, prăjituri, etc.) și că, după modelul Olandei, s-ar putea să fie numai de câștigat de pe treaba asta.

Mai c-aș pune-o de-o campanie “Puff, Puff, Pass, Relax…”

P.S. Sper că postul ăsta n-apare tot la “Educație”…