Kosovo stat independent

Am (deocamdată) doar 2 comentarii legate de treaba asta.

1. Nu-s ultranaționalist și nu aș vrea să-i văd pe unguri dați în șuturi afară din țară. Am o poziție destul de moderată în ceea ce privește relația dintre statul român și minoritatea maghiarilor. Dar în lumina ultimelor evenimente și în urma declarației lui Marko Belo mai c-aș vrea să-l văd pe acesta din urmă spânzurat de coae deasupra unui cazan cu smoală. Se chinuie destui de ceva vreme să stârnească un conflict acolo unde nu prea sunt motive să existe unul. Momentul independenței provinciei Kosovo nici că putea să le prindă mai bine.

2. În august – septembrie 2-4 aprilie vom avea summit NATO la București. În condițiile în care lucrurile nu se rezolvă în zona asta tare-mi e că o să mă mut o lună din București.

3 Comments Kosovo stat independent

 1. nexus

  Cei de teapa lui Marko Bella nu au prins o idee nasoala pentru “activitati secesioniste” – Harghita si Covasna sunt in CENTRUL tarii…
  Cam greu zic eu sa te “rupi” de rest si pe urma sa speri ca-ti fac ai tai din Ungaria pod aerian cateva decenii pana poti (teoretic vorbind, ca practic ar fi cam ca la durata de injumatatire a uraniului…) sa treci prin Romania si sa scapi viu.
  Dar bafta… mai ales cat are romanul “proviziile” de toamna (adica orice obtinut pe baza de fermentatie).
  Probleme poate exista si in realitate, dar cred ca mare parte sunt starnite si incurajate de o mana de rahati cu ochi din clasa politica (ironia subtila fiind ca sunt cat se poate de romani la faza asta) dornici de putere.

  Reply
 2. Blegoo

  Marko Bella e un labagiu/parlamentar roman care si-a tras nume unguresc si se da mare reprezentant al unguril…ahem, pardon, secuilor(?) din ro. Si nu e singurul. Deja au mai aparut alti “aparatori” si “reprezentanti” ai minoritatii respective. Curand, or sa existe cam un reprezentant la fiecare 3 apartamente minoritare.
  Probleme exista pe dracu’! Mai exact, aceleasi probleme ca peste tot in ro…doar ca ungu…secuii zic, s-au prins ca e loc de intors…vor autonomie (atentie! NU independenta!) fiindca ei cred ca scapa de lipitorile si hotii din Bucuresti…pardon, vroiam sa zic parlamentarii…
  Marko si-a facut socoteala ca e mai bine sa fie doar el o lipitoare MARE pe 2 judete…decat una din multele lipitori din Romania.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *