Mai acum o săptămână îmi arăta un amic o chestie funny. 2 dintre magazinele online de pe la noi aveau un anumit produs la un preț extrem de mic. Aproximativ 10% din prețul original. Cele 2 magazine online erau ShopIT și eMag. Produsul era un Joystick Logitech Cordless Freedom 2.4. Prețul real era ~190 RON iar prețul afișat de cele 2 magazine era ~22 RON. În mod sigur nu era o greșeala a celor de la magazin ci mai mult ca sigur o greșeală la distribuitor.

Ei, și de aici a început să fie amuzantă situația. Amicul respectiv se tot codea dacă să comande sau nu. Pentru a înțelege situația mai bine merită amintit că tipul este destul de maniac cu simulatoarele de zbor. Eu, când am vazut care-i treaba am plasat o comandă de 3 bucăți la ShopIT (1 pentru mine, 1 pentru el și unul pentru Bogdan care aflase și el de faza asta de la mine). În timpul ăsta am început să-l prelucrez și pe el să facă comandă la eMag. Sediul ShopIT este la doi pași de mine iar eMag-ul este pe lângă el. I-am zis să comande și el 3 bucăți la eMag și dacă ne trezim cu câte 2 de căciulă n-o să fie prea mare problemă pentru că le vindem după aia. În pierdere nu ieșim în mod sigur. Ăsta începuse că-i este frică să comande 3 că dacă se prind ăia, că dacă-l pun să plătească mai mult și tot felul de chestii de genul ăsta. Într-un final se hotărăște și comandă 2 bucăți la eMag. Între timp îi scap șmecheria și lui frate-meu. Ăsta, țăran, “aaa, păi nu comand decât 4 că n-am mai mulți bani acum”. Asta se întâmpla într-o joi seară pe la ora 23. Deci, 3 bucăți comandate la ShopIT și 6 la eMag.

A doua zi dimineață mă sună de la ShopIT să-mi spună că pot să-mi ridic comanda după ora 17. Amuzat, îi spun lui Bogdan că ăștia de la ShopIT sunt prompți și se hotărăște și el să comande. 2 bucăți la ShopIT și 1 la eMag.

Comanda ShopIT
Comanda ShopIT

La ora 17 mă înființez la ShopIT. Îmi ridic comanda liniștit. 3 bucăți pentru ~65 RON. Îi sun pe toți, mă duc cu ele acasă. Sâmbătă mă mai scap la un alt amic care comandă și el o bucată la ShopIT. În timpul ăsta, ăia de la eMag nu l-au sunat decât pe frate-meu cu 4 bucăți comandate. Pe ceilalții nu. Notăm iar faptul că amicul care-a descoperit șmecheria începe să aibă ghinion.

Facem “fast-forward” până luni (adică ieri). Când și Bogdan și celălalt amic își ridică comanda de la ShopIT. Încă 3 bucăți. Asta deși încă de dimineață site-ul afișa prețul corect de 180 RON. La eMag doar frate-meu avea comanda confirmată. Restul nimic. Au tot sunat și-au zis că pe miercuri de abia să vadă dacă aduc produsele.

Azi dimineață se modifică și prețul de la eMag. I-am zis lui frate-meu să se ducă să vadă ce și cum mai ales că are comanda confirmată. Mai acum 10-15 minute mă sună frate-meu. A fost la eMag cu colegul lui de servici (făcuse și ăla comandă dar la o zi după frate-meu). Și ăla cu comanda confirmată. Când se trezește la casă că-i cere (pe 2 bucăți) 380 RON. Începe ăla să se certe cu ei. În timpul ăsta se duce și frate-meu. La casă, 100 RON / 4 bucăți. Același produs, la aceeași casă.

Ceilalții cu comenzi la eMag sunt încă în așteptare. Sunt chiar curios cum o să evolueze mai departe toată tărășenia. În mod sigur cineva pe la furnizor a greșit prețul. Greșeală care s-a propagat la cele 2 magazine online. Până una alta o notă bună primesc ambele magazine pentru că au onorat comenzile (chiar și după ce prețul pe site s-a modificat). Cu un plus pentru ShopIT care a onorat comenzile mult mai prompt (dacă știam le goleam stocul :P ).

Am o senzație c-o să fie o invazie de Joystick-uri Logitech pe okazii.ro în perioada imediat următoare.

Gata, mă duc să mă joc cu jucaria. Probabil c-o să-i fac și un review zilele astea că deh, la banii ăștia merită.