Super-ofertă

Mai acum o săptămână îmi arăta un amic o chestie funny. 2 dintre magazinele online de pe la noi aveau un anumit produs la un preț extrem de mic. Aproximativ 10% din prețul original. Cele 2 magazine online erau ShopIT și eMag. Produsul era un Joystick Logitech Cordless Freedom 2.4. Prețul real era ~190 RON iar prețul afișat de cele 2 magazine era ~22 RON. În mod sigur nu era o greșeala a celor de la magazin ci mai mult ca sigur o greșeală la distribuitor.

Ei, și de aici a început să fie amuzantă situația. Amicul respectiv se tot codea dacă să comande sau nu. Pentru a înțelege situația mai bine merită amintit că tipul este destul de maniac cu simulatoarele de zbor. Eu, când am vazut care-i treaba am plasat o comandă de 3 bucăți la ShopIT (1 pentru mine, 1 pentru el și unul pentru Bogdan care aflase și el de faza asta de la mine). În timpul ăsta am început să-l prelucrez și pe el să facă comandă la eMag. Sediul ShopIT este la doi pași de mine iar eMag-ul este pe lângă el. I-am zis să comande și el 3 bucăți la eMag și dacă ne trezim cu câte 2 de căciulă n-o să fie prea mare problemă pentru că le vindem după aia. În pierdere nu ieșim în mod sigur. Ăsta începuse că-i este frică să comande 3 că dacă se prind ăia, că dacă-l pun să plătească mai mult și tot felul de chestii de genul ăsta. Într-un final se hotărăște și comandă 2 bucăți la eMag. Între timp îi scap șmecheria și lui frate-meu. Ăsta, țăran, “aaa, păi nu comand decât 4 că n-am mai mulți bani acum”. Asta se întâmpla într-o joi seară pe la ora 23. Deci, 3 bucăți comandate la ShopIT și 6 la eMag.

A doua zi dimineață mă sună de la ShopIT să-mi spună că pot să-mi ridic comanda după ora 17. Amuzat, îi spun lui Bogdan că ăștia de la ShopIT sunt prompți și se hotărăște și el să comande. 2 bucăți la ShopIT și 1 la eMag.

Comanda ShopIT

Comanda ShopIT

La ora 17 mă înființez la ShopIT. Îmi ridic comanda liniștit. 3 bucăți pentru ~65 RON. Îi sun pe toți, mă duc cu ele acasă. Sâmbătă mă mai scap la un alt amic care comandă și el o bucată la ShopIT. În timpul ăsta, ăia de la eMag nu l-au sunat decât pe frate-meu cu 4 bucăți comandate. Pe ceilalții nu. Notăm iar faptul că amicul care-a descoperit șmecheria începe să aibă ghinion.

Facem “fast-forward” până luni (adică ieri). Când și Bogdan și celălalt amic își ridică comanda de la ShopIT. Încă 3 bucăți. Asta deși încă de dimineață site-ul afișa prețul corect de 180 RON. La eMag doar frate-meu avea comanda confirmată. Restul nimic. Au tot sunat și-au zis că pe miercuri de abia să vadă dacă aduc produsele.

Azi dimineață se modifică și prețul de la eMag. I-am zis lui frate-meu să se ducă să vadă ce și cum mai ales că are comanda confirmată. Mai acum 10-15 minute mă sună frate-meu. A fost la eMag cu colegul lui de servici (făcuse și ăla comandă dar la o zi după frate-meu). Și ăla cu comanda confirmată. Când se trezește la casă că-i cere (pe 2 bucăți) 380 RON. Începe ăla să se certe cu ei. În timpul ăsta se duce și frate-meu. La casă, 100 RON / 4 bucăți. Același produs, la aceeași casă.

Ceilalții cu comenzi la eMag sunt încă în așteptare. Sunt chiar curios cum o să evolueze mai departe toată tărășenia. În mod sigur cineva pe la furnizor a greșit prețul. Greșeală care s-a propagat la cele 2 magazine online. Până una alta o notă bună primesc ambele magazine pentru că au onorat comenzile (chiar și după ce prețul pe site s-a modificat). Cu un plus pentru ShopIT care a onorat comenzile mult mai prompt (dacă știam le goleam stocul :P ).

Am o senzație c-o să fie o invazie de Joystick-uri Logitech pe okazii.ro în perioada imediat următoare.

Gata, mă duc să mă joc cu jucaria. Probabil c-o să-i fac și un review zilele astea că deh, la banii ăștia merită.

4 Comments Super-ofertă

  1. Octavian

    eu zic de o faza dintrasta de la evomag unde astia vindeau routere juniper de cel putin 5000 de lire sterline cu 30 si 60 de ron, daca aveau implementata plata online si le achitam online erau obligati sa mi le ofere la pretul ala.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *