Tăriceanu și ai lui

Mai întâi îmi stă pe limbă o înjurătură la adresa PD-ului și a lui Băsescu pe care-i mănâncă-n cur să ajungă la guvernare cu PSD-ul în loc să-i lase pe ăia să-și rupă gâtul.

După aia urmează muia adresată lui Tăriceanu. Spontană și complet întemeiată, a venit fix atunci când Tăriceanu zicea ceva legat de faptul că guvernarea lui a făcut numai de bine și că vrea ca românii să fie egali cu cetățenii din UE. Muia vine ca urmare a faptului că, în perioada asta, aș vrea să-mi iau o mașină. Și cum nu dețin fonduri foarte multe dar nici nu vreau să las în urmă fum de dacie 1300, aș vrea să aduc una din afară (mai ales că am  și posibilitatea de-a face asta). Ei, aici mă lovesc de celebra taxă de primă înmatriculare a guvernului Tăriceanu.  Care-i cam dă peste bot la faza cu egalitatea. Nu de alta dar știe toată lumea cam ce afaceri învârte primul nostru ministru în domeniul auto. Și de ce taxa asta îl favorizează atât pe el cât și pe ceilalți importatori auto. Evident ne cred tâmpiți din moment ce au băgat placa cu “înnoirea parcului auto” cu fonduri din taxa pe prima înmatriculare. Adică tu ai o mașină veche pe care statul cică-ți dă 1000€ ca să-ți cumperi de la nen-tu Tăriceanu mașină de 12 000 de euro. O afacere EXCELENTÄ‚. Numai că ăia care care nu au săracii atâția bani da’ visează și ei la o mașinuță acolo, sunt obligați să-și ia o Dacie jerpelită cu care afumă mai departe conștiincioși. De ce să dea aceeași bani pe-o mașină adusă de undeva din UE cu norme de poluare Euro 3 ? Pai să plătească nene încă 60% din prețul mașinii ca taxă de primă înmatriculare că doar suntem țară de oameni serioși…

Ne mai învârtim în cerc în ceea ce privește normalitatea pe la noi prin țară. Deja am amețit…

4 Comments Tăriceanu și ai lui

 1. Noi

  just ai subliniat problema autoturismelor aduse din afara.

  pentru ca spui “mai ales că am și posibilitatea de-a face asta” imi permit sa-ti sugerez urmatoarea varianta:

  incepi sa cauti care este nivelul impozitelor pentru autoturisme in diferite state/districte/landuri europene.
  anticipez ca si acolo impozitul se plateste in functie de cilindree.
  iti alegi o masina cu o cilindree decenta (pana in 2000 cmc sugerez eu).
  eu am ochit ceva Golfuri 3 (euro 2 la diesel si euro 3 la benzina) rulate in jur de 180000 200000 la “fabulosul” pret de 1200 – 1800 euro. atentie nu discutam de auto fara ABS, minim 2 airbag-uri si AC.
  odata masina aleasa, calculeaza impozitul pe 12 luni pentru masina si i-al in calcul ca si cheltuiala de achizitie.
  sunt convins ca impozitul din strainatate pe 12 luni nu se ridica la nivelul costurilor rezultate din adunarea taxei de inmatriculare + impozitul din Romania.

  ramane problema asigurarilor.
  va trebui sa vezi care este corespondentul din Romania al asiguratorului.
  imi permit, intr-o oarece cunostinta de cauza, sa sugerez limitarea la cateva societati. pentru a evita orice discutii pot sa-ti spun parerea mea intr-un email.
  vei incheia o asigurare de raspundere civila a conducatorului auto (RCA) care va fi valabila si in Romania (suntem in UE si noi).
  polita casco este si ea o optiune; acolo produsele sunt mai flexibile decat in Romania, principiul de baza fiind “ii luam clientului cati bani are”.

  ideal ar fi ca inmatricularea sa o faca chiar dealerul de la care cumperi masina, sau orice alta persoana juridica.
  spun asta mai ales sub astectul asigurarilor. acolo functioneaza f bine sistemul bonus-malus. pe scurt: daca un an nu pocnesti masina la polita noua platesti mai putin, daca pocnesti masina platesti mai mult.
  deci presupunand ca ai gasit un prieten care sa-ti inmatriculeze masina, si tu o lovesti, ii “strici punctele”.

  tot ce spun eu aici sunt planuri pe care intentionez sa le explorez in noiembrie anul acesta. in decembrie sotia mea va avea masina ei.

  Reply
 2. Znuff

  La noi (Mangalia) e la modă să înmatriculezi mașinile în Bulgaria… față de 2-3000€ cât dai în .ro, în Bulgaria dai maxim 500€.

  Gândește-te cum e să iei o mașină de afară la 2000€ și să mai pui încă 1000€ care acoperă drum, cazare, înmatriculare… Te-ai scos cu o mașină la 3000€, pe când în România ai fi sărit de 6000€.

  Reply
 3. Brabus

  Am o portie mare de M.U.I.E pentru toti PNL-istii dar cum nu ii cunosc pe toti o sa i-o dau lui Tariceanu!
  Sa le-o imparta el !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *