Ce mă amuză ăștia din Guvern care s-au hotărât să elimine taxa auto acu’ în prag de alegeri. Ce-i drept, pentru autoturismele noi Euro 4. Cică ca să încurajeze industria auto din România ca măsură anti-criză. Yeah right. 

Când industria auto din România o să fie capabilă să producă o mașină decentă la un preț competitiv atunci n-o sa aibă nevoie de eliminarea taxelor aberante. Până una alta ăia de la Dacia – Renault au abandonat un model de succes (Solenza) ca să bage pe piață Loganul. O mașină pe care oricât încerci s-o spoiești tot mașină românească e. Alea vândute acu’ 2-3 ani deja zdrăngăne din toate încheieturile și scot fum ca tractorul. Da’ na, e băgată pe gât ca euro 4 și e mândria industriei auto românești. 

Dilema mașinii noi de fabricație românească sau a celei second-hand adusă de-afară am avut-o și eu. În momentul în care, cu 6000€ în buzunar, am avut de ales între Loganul românesc și un VW Polo (fabricat în Valencia) n-am stat foarte mult pe gânduri. După un an de condus VW pot să zic că nici nu m-aș mai urca vreodată în Logan. Este o mașină superioară din toate punctele de vedere deși în momentul achiziției avea deja ~6 ani de funcționare. Și mai mult de-atât, este o mașină cu un motor care respectă normele euro 4 din 2001. 

Și nu e ăsta singurul exemplu. Idioții din guvern ar trebui să înțeleagă o treabă clară. Ä‚ia care vor să-și ia un hârb de BMW și să-l scârțâie pe roți o să-l ia indiferent de taxa de înmatriculare (asta dacă nu punem la socoteală și șpăgile date prin sistem). Dacă vrei să scapi de rablele din orașe apucă-te băi nene să folosești eficient sistemul de inspecții periodice. Fără șpăgi, fără scăpări. Care au probleme, scoate-le din circulație. Și uite așa ajuți și mediul și mai relaxezi și traficul.

Dar nu asta-i ideea. Ideea e să scoți banu’ pe taxe ca să ai de unde să plătești leafa ălora cu ceafa și obrazul gros care se lăfăie cu curu-n 3-4 gipane și cumpără odraslelor ultimile modele de mașini de fițe. 

Mdap, cred că asta o să fie primul an în care nu mă duc la vot. Dacă aș ști că votul alb ar transmite un mesaj care să fie clar înțeles de clasa politică, l-aș folosi. Da’ parcă nimic nu zice mai bine “ia mai sugeți voi pula !” decât un “ia mai sugeți voi pula !” scris cu cheia pe o mașină de parlamentar/ministru.