Thawte Web Of Trust

Cititorii mei se împart acum în 2 grupe. Ä‚ia care au auzit de Thawte și știu cu ce se mănâncă și ăia care n-au auzit. Prima grupă poate să sară direct la sfârșitul postului. Pentru ceilalți o să încerc să explic cât mai bine ce și cum.

Thawte este o companie specializată în certificate digitale și securitate și a fost fondată de Mark Shuttleworth. În 1999 a fost vândută către VeriSign aducându-i lui Shuttleworth veniturile necesare pentru fondarea mai întâi a HBD și apoi a Canonical Ltd.

După preluarea de către VeriSign, Thawte a continuat să aibe o identitate proprie și oferă și certificate gratuite pe baza unei “Web Of Trust”.  Identitatea unei anumite persoane este asigurată prin întâlnirea cu unul din notarii Thawte. Notarul păstrează o copie a cărții de identitate a persoanei și poate oferi un anumit număr de puncte. În momentul în care persoana strânge 50 de puncte are dreptul la un certificat valid semnat cu numele și adresa de mail. La 100 de puncte poate deveni notar și poate oferi puncte altor persoane.

Cam pe aici ar trebui să se reunească cele două grupe de mai sus. Și tot aici vine și partea interesantă. Unul dintre notarii Thawte este colegul meu Bogdan. Și special pentru cititorii blogului oferă primilor 25 doritori veniți pe filiera asta puncte gratuite pentru a primi  certificate.

O să mai descoperiți încă 2 notari Thawte în București în afară de Bogdan dar doar unul mai are date complete. Taxa pentru punctele oferite este de cam 2-3 euro, o bere într-una din terasele mai centrale. Cine se mai plimbă pe afară și are chef de căutat mai găsește.

Deci, profitați de super-ofertă. Plângerile referitoare la comportamentul anti-social al lui Bogdan se fac direct aici…

5 Comments Thawte Web Of Trust

 1. flirt

  totusi nu vad unde e oferta, o data spui puncte free, apoi zici €2.
  tu ii faci reclama omului, ca tot cu atat se vinde si la Thawte :-P

  Reply
 2. Meekuu

  Ai luat legatura cu omul și ți-a cerut vreun ban ? Am zis că cei care vor spune că au venit prin intermediul meu (primii 25-30) nu vor fi taxati în nici un fel.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *