Tineretul și cultura

Mai întâi, până la povestioara extrem de scurtă dar amuzantă tre’ să dau câteva detalii de introducere. Undeva acum un an primăria sectorului 3 a inaugurat cu mare fast și în prezența “Duamnei” Firea sala fostului cinema Gloria, renovată. La ora actuală sala aparține de Teatrul Metropolis (din câte știu).

Zilele astea are loc Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret Wonderfest și stați pe pace, nu-i fac reclamă. Printre altele, în fiecare seară pe tema Marii Uniri (e fix în stilul primăriilor să facă o varză din asta din orice) se proiectează filme istorice românești.

Ei, în contextul ăsta, am auzit următoarea fază. Un grup de tineri care-și anunțase prezența într-una din seri a revenit asupra deciziei. Întrebați fiind de ce nu mai vin în seara respectivă la film (accesul este gratuit, să ne înțelegem), tinerii au replicat că ei au crezut că vor veni la un film de groază și au fost dezamăgiți să afle că de fapt este un film istoric românesc.

Știți cum se chema filmul la care ar fi trebuit să ajungă ? V-ați prins ?  Nu, atunci vă spun eu. Pădurea Spânzuraților, acest Walking Dead românesc istoric…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *