Acest blog nu este găzduit de Webfactor

Ai fi zis că după ce-au avut 2-3 hostinguri probleme majore lumea se învață cum să-și facă backup corect pe la site-uri, nu să-și țină toate ouăle în aceeași găleată. Dar nu, e mult mai simplu să fim leneși (yeah, văd ironia) și să nu ne chinuim prea multi deși soluții există.

De exemplu dacă aveți wordpress e simplu. Sunt multe plugin-uri de wordpress care fac backup regulat, unele pot face și remote backup, unele sunt mai simple, altele mai complicate. De la BackupBuddy (care mi se pare prea overkill și e pe bani) până la ce am eu pe aici adică BackWPUp. Cu storage undeva în cloud sau pe un ftp sau chiar lunar descărcat ad-labam și tot e mai bine decât nimic.

Dacă e altă șandrama atunci nu disperați. Cpane și Plesk știu de bine de rău de cron jobs și există scripturi php care pot genera backup-uri la intervale regulate pe care le poate urca pe un ftp remote. Dar s-ar putea să existe și o soluție de backup a providerului de hosting, ideea de bază este să nu vă lăsați fișierele tot pe acolo ci să le urcați în o altă ogradă sau mai multe.

Că sula calului, în ultimă instanță e responsabilitatea voastră și  oricât de idiot ar fi hostingul e bine să vă păziți pielea și munca și să nu depindeți în totalitate numai de alții.

1 Comment Acest blog nu este găzduit de Webfactor

  1. Mihai

    Anul trecut am plecat de la ei și plătesc de vreo 2 ori mai mult în total. Nu regret nici un leu. Făceam backup și atunci când blogul era găzduit la Webfactor. Se pare că am plecat chiar la timp. Aici fac backup-uri automate totale o dată la 2-3 luni și în WordPress din când în când.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *