Today I Listen

Asta m-a lovit azi când mă plimbam prin Auchan la cumpărături (răsuna dintr-o boxa de pe acolo). Am recunoscut-o instant. Discul ăsta a fost în “heavy rotation” majoritatea copilăriei mele. Am citit (și răscitit) “War of the Worlds” de nenumărate ori. Deh, un băiat cu înclinații spre o frumoasă carieră de “geek” ce putea să facă decât să rumege tot ce se prezenta sub forma “Science-Fiction”. 

Mă refer la cea mai cunoscută creație a lui Jeff Wayne și anume varianta sub forma unei opere de rock progresiv a “War of the Worlds” ( “Jeff Wayne’s Musical Version of The War of the Worlds” ) apărută în 1978. “Eve of the war” (despre piesa asta vorbeam mai sus) este prima de pe album și poate și cea mai ușor de recunoscut. Garantez că va fi genul de piesă care o să vă bântuie multă vreme după audiție. Evident, recomand călduros tot albumul.

Enjoy.

Jeff Wayne – The eve of the war

P.S. Fac ce fac și văd că-n ultima vreme numai de opere rock dau. Oare ce urmează ?

L.E. Uitam să specific. Vocea naratorului aparține lui Richard Burton (pe vremea când nu era Sir) iar vocea care cântă este a lui Justin Hayward ( Moody Blues).

5 Comments Today I Listen

 1. petrescs

  Majoritatea o recunosc probabil si de pe genericul “Drumuri europene” a lui Aristide Buhoiu (pe la inceputul anilor ’80). BTW – pe Amazon urmeaza sa apara la 1 dec o editie aniversara la 30 de ani.

  Reply
 2. ABS

  Da… misto, ce vremuri :)
  Chiar ca, sa ma apuc sa caut CD-urile si sa imi mai pun albumul pe MP3 player, sa am ce sa ascult in drum spre serviciu.
  Daca tot bagi rock opera, incearca si un Avantasia (metal opera de data asta, da’ mie mi-a placut).

  Reply
 3. therheartcollector

  Ca tot veni vorba de Avantasia, au scos recent album nou: “The Scarecrow”. Suna foarte bine si e in stilul celor 2 albume “The Metal Opera”.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *