The day the music died

50 de ani trecuți de la “The day the music died” :

Don McLean – American Pie

5 Comments The day the music died

 1. theheartcollector

  Pe vremea cand eram eu prin generala (sau liceu?) nu aveam habar ca melodia nu ii apartine lu’ Madonna. Cred ca sunt din ce in ce mai putini oameni care sa stie cine canta originalu’ desi suna mult mai bine…

  Reply
 2. clawd

  American Pie e mișto. Foarte mișto. Singura melodie de-a lu Don McLean care mi se pare mai plăcută (subiectiv, da?) e “Vincent”.
  Țin minte și acum. Taică-miu avea două casete trase de un tip de prin București. Și pe una din casetele alea avea și “Starry, starry night” – c-așa știam eu că-i titlul lu “Vincent”. Am ascultat melodia aia (și restul de pe casete, printre care și “Without you”-ul lui Harry Nilsson, cea mai faină variantă, subiectiv vorbind again…) până am căpiat.
  Well, American Pie a crescut cu adevărat în “ochii” mei când am dat de original și-am descoperit că e cântată de “ăla cu Starry, starry night”. Varianta Madonna mi se pare…….. hmm….. never mind. Să degustăm mai bine muzica lui Don McLean.

  Notă: Noi stăteam în Piatra Neamț. Și de tipul din București a dat printr-un prieten de-al lui din Timișoara.

  Reply
 3. Dojo

  Varianta Madonna este o prostitutie muzicala cu majuscule. Un rahat pe bat. Ma bucur ca ai gasit varianta completa (in multe locatii se promoveaza versiunea scurtata, radio “friendly”). Si Vincent e supeba. In piesa e vorba de accidentul in care au murit Buddy Holly si inca neste neni importanti in muzica in vremurile alea

  Good pick :)

  Reply
 4. rpetre

  Despre ce e de fapt vorba in versuri e inca subiect de debate. Se zice ca, fiind intrebat intr-un interviu “ce inseamna American Pie”, Don a zis “It means I may never have to work again” ;)

  Interpretarea mea favorita este cea cu istoricul rock’n’roll, o versiune fiind cea expusa la http://understandingamericanpie.com/, si ca atare mereu imi aduce aminte de “We didn’t start the fire” a lui Billy Joel, care are o idee similara.

  + cel mai misto cover e cel al lui Weird Al Yankovic, care ii place pana si lui Don :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *