Unde-i ceferticatu’

Nu mai e o noutate pentru nimeni că sistemul sanitar din țărișoara asta e căpușat până-n cele mai adânci cotloane. Și cam toată lumea a asistat la toate bâlbele prin care a trecut sistemul ăla cu cardul de sănătate din prima zi până astăzi. Sistemul ăla care-a costat o gălăgie de bani (vreo 20 de milioane de euroi) dar zici că e implementat de o echipă de ageamii.  De altfel nici nu e de mirare, cel puțin o parte din oamenii din fruntea CNAS sunt ăia învățați cu năravurile lu’ dom’ doctor Oprescu.

Sistemul ăla unic integrat a mers ca un cur din prima zi în care a fost dat în funcțiune și de atunci toata lumea care intră în contact cu sistemul sulii înjură temeinic. Nu o data am avut ocazia să ajung într-o farmacie și să văd cum oamenii nu-și pot ridica  rețetele pentru că “sistemul nu merge”, sau să nu aud din diverse surse cât de bine funcționează. Este clar că e un ditai rahatul aruncat în curtea statului și pe care niște băieți șmecheri și-au tras niște bani frumoși cu multe zerouri în coadă.

Da’ de departe cea mai funny întâmplare cu sistemul ăsta este cea de zilele astea. Când toată hardughia nu a mai funcționat pentru că cineva a uitat să reînnoiască certificatele. Și nah, doar se știe că la stat vinerea e zi scurtă și în weekend nu muncește nimeni așa că sistemul a rămas picat până azi. Nu e ca si cum amărâții ăia internați prin spitale aveau nevoie de sistemul ăsta funcțional.

Evident că la cât a costat grămada asta de rahat la ora actuală nici nu mai au suport pentru ea. De ce-ar avea, doar tre’ să spargă în curând bani pentru o grămadă de rahat mai proaspătă că asta a început să pută al naibii de tare și cam atrage atenția.

card

1 Comments Unde-i ceferticatu’

 1. daniel

  Ok, solutia e urmatoarea, Pasul 1 te uiti in buletin sa vezi unde locuiesti, Pasul 2 faci un mic research si vezi cine sunt senatorii si cei din camera deputatilor din colegiul tau electoral. Pasul 3 faci un e-mail frumos in care il rogi pe parlamentari sa il cheme pe prim ministru in parlament sa dea explicatii in parlament pentru ce s-a intamplat.

  Daca nu face toate astea, se organizeaza o plimbare dintai la sediul parlamentarilor dupa care daca nici asta nu rezolva se face o plimbare (pe modelul a3) la domiciliul parlamentarului.

  Sau,

  Pasul 1 se face e-mail la CNSAS si se solicita informatii despre cine si cat a primit pentru implementarea sistemului.

  Pasul 2 se fac plangeri la DNA, Parchet, BNR, Ministerul Culturii Ministerul Economiei peste tot etc.

  Ori, strigatul pe bloguri ca tara e de rahat nu ajuta, stim si noi asta. Haideti sa punem umarul sa o facem mai putin maronie decat este, se baga cineva?

  P.s. nu am studii in Drept sau Administratie Publica dar cred ca cam asta e mersul

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *