Nu mai e o noutate pentru nimeni că sistemul sanitar din țărișoara asta e căpușat până-n cele mai adânci cotloane. Și cam toată lumea a asistat la toate bâlbele prin care a trecut sistemul ăla cu cardul de sănătate din prima zi până astăzi. Sistemul ăla care-a costat o gălăgie de bani (vreo 20 de milioane de euroi) dar zici că e implementat de o echipă de ageamii.  De altfel nici nu e de mirare, cel puțin o parte din oamenii din fruntea CNAS sunt ăia învățați cu năravurile lu’ dom’ doctor Oprescu.

Sistemul ăla unic integrat a mers ca un cur din prima zi în care a fost dat în funcțiune și de atunci toata lumea care intră în contact cu sistemul sulii înjură temeinic. Nu o data am avut ocazia să ajung într-o farmacie și să văd cum oamenii nu-și pot ridica  rețetele pentru că “sistemul nu merge”, sau să nu aud din diverse surse cât de bine funcționează. Este clar că e un ditai rahatul aruncat în curtea statului și pe care niște băieți șmecheri și-au tras niște bani frumoși cu multe zerouri în coadă.

Da’ de departe cea mai funny întâmplare cu sistemul ăsta este cea de zilele astea. Când toată hardughia nu a mai funcționat pentru că cineva a uitat să reînnoiască certificatele. Și nah, doar se știe că la stat vinerea e zi scurtă și în weekend nu muncește nimeni așa că sistemul a rămas picat până azi. Nu e ca si cum amărâții ăia internați prin spitale aveau nevoie de sistemul ăsta funcțional.

Evident că la cât a costat grămada asta de rahat la ora actuală nici nu mai au suport pentru ea. De ce-ar avea, doar tre’ să spargă în curând bani pentru o grămadă de rahat mai proaspătă că asta a început să pută al naibii de tare și cam atrage atenția.

card