Windows 7

Cum e weekend si n-am prea multe de făcut am intrat în starea aia în care mă mănâncă undeva să instalez chestii. Aseară mi-am înlocuit Ubuntu 8.10 de pe laptop cu Linux Mint 6 (Ubuntu based). E nițel mai shiny și are câteva jucarii în plus. În rest repository-ul este cel de la Intrepid (8.10). Mi-am făcut damblaua.

Azi m-am apucat să instalez Windows 7 x64 în VmWare. Cu cheie de pe site-ul Microsoft că tot sunt la liber. Apropos de asta, cheile de pe Microsoft se repetă și există deja liste cu cheile date pe net (puteți verifica oricând cu un search după cheia proprie).

Instalarea a mers neașteptat de rapid. Acum ceva vreme când am instalat Vista prima oară pe desktop țin minte c-a durat ceva până să am desktopul în față. După primul reboot mai urmau o serie de chestii pe care le făcea installer-ul și țin minte că am cam adormit lângă el. Nu mai zic de dvd-ul de restore de la laptop unde-a durat aproape 6 ore ca să-și seteze și instaleze toate cele. Aici a mers destul de rapid și în aproximativ 40 de minute eram cu desktop-ul instalat în fața ochilor.

Și-a luat 2 update-uri de pe net și m-am apucat să-i instalez alte cele pe acolo. Un Firefox deocamdată și un Total Commander. Urmează să mă mai joc cu el zilele următoare.

Partea frumoasă a apărut atunci când am vrut să-i las mai mult RAM în mașina virtuală. Am 4 gb pe laptop așa că am zis să pun 2gb pentru Windows 7. Eh, Vista, sistemul gazdă, s-a gândit c-ar fi frumos să crape. N-am apucat să pornesc bine mașina virtuală că a înțepenit tot și n-am putut să mai fac nimic. Acum sunt extrem de curios cum se comportă în VmWare sub Linux în exact aceleași condiții (că tot n-am altceva mai util de făcut).

Nu pot să-mi dau cu părerea prea mult vis-a-vis de modul în care se comportă. Nu de alta dar n-am termen de comparație (și nici spațiu pe disc să instalez și Vista și/sau XP în mașină virtuală). Însă se mișcă suficient de decent încât să-mi doresc să-l folosesc ca sistem de operare și să nu mai văd Vista în fața ochilor. Deși probabil bug-uri mai puține va avea de abia pe la SP1.

6 Comments Windows 7

 1. A.Faith

  crezi că windows 7 o să ajungă complementul de care are nevoie un Linux user pentru a interacționa cu toată lumea, astfel încât să nu existe incompatibilități?

  altfel spus, crezi că windows 7 + un linux stabil fac împreună SO-ul perfect?

  Reply
 2. bogdanic

  Eu am instalat win7 x32 pe doua masini pana acum. Se misca usor si pe un 512 RAM. Cred ca o sa fie aproape de SO-ul ideal. Daca i-ar pune si un pret decent…

  Reply
 3. m4nt13

  @Meekuu: intr-adevar , merge OK si cu un 512 de RAM in masina virtuala. Preferabil totusi 1 giga.

  @Sandossu: un sistem in varianta beta il instalezi doar ca sa il probezi, nu sa lucrezi in mod curent pe el. ca de aia e beta.

  Reply
 4. Znuff

  Pe mine mă cam bate gândul să-l fac OS primar, nu de alta da’ mi s-a cam acrit de XP în ultimul timp si m-am săturat să-l modez la sânge.

  Deși, binențeles, mi-e lene să-mi migrez toate chestiile pe el și mi-e cam frică că o să ajung să-l reinstalez la următorul beta…

  Reply
 5. muvs

  Nu este prea relevant testul de performanta de pe masina virtuala, daca vreti sa testati un os cel mai bine ii faceti si lui loc pe o partitie :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *