Social engineering

Deși nu-i tocmai frumos ce-am făcut, nu mă pot abține să nu povestesc. Astăzi a fost lansarea Windows 7. Și în “cinstea” acestui fapt cei de la Kaspersky s-au gândit că ar fi o idee bună să ofere licențe valabile 1 an pentru cei care participă la unul din multele “launch party”-uri cu ocazia lansării. Condiția era să introducă și adresa de mail a celui care găzduia petrecerea respectivă.

Și aici intervine factorul “social engineering”. Cam cât de greu credeți voi că a fost să găsesc o adresă de mail validă a cuiva care găzduia o astfel de petrecere.  Vă spun eu. Sub 5 minute, din primele 5 rezultate pe google. Și până la ora asta am mai ajutat câțiva prieteni să găsească mail-uri funcționale. Ăsta-i un semnal și pentru mine că totuși e cam nasol să-ți lași adresele de mail pe care te bazezi prin diverse locuri.

7 Comments Social engineering

 1. nexus

  Lasa ca asa mai vezi si tu ce oferte de “pastile” si “prelungire a… vietii” mai sunt la ora actuala. :))

  Reply
 2. theheartcollector

  Nu-i frumos, dar e sănătos (la buzunar) :))

  Și acum, hai să fim serioși. Dacă își puneau puțin mintea la contribuție, ar fi anticipat “problema” asta și ar fi făcut un sistem simplu de validare care i-ar fi cerut lu’ respectivul Gigel să confirme că te cunoaște înainte să primești codul de activare. Doar băieții sunt “security professionals”, nu?

  Pe o notă mai amuzantă, nici măcar nu trebuia să cauți adresele de mail. Era suficient să găsești un forum plin de lăudăroși care se agitau că au câștigat. Cam 1 din 3 aveau adresa username[at]gmail.com sau username[at]hotmail.com (că deh, în SUA, Yahoo mail nu e chiar atât de popular se pare). Așa-mi plac americanii ăștia :P

  Reply
 3. nonono

  There appears to have been fraudulent activity with some party’s activation codes, Kaspersky will provide the host with 15 new activation codes. Kaspersky will deactivate all of the previously distributed codes for the host. Kaspersky will contact the host with a method for obtaining the new activation codes within 3 business days. The host will be responsible for distributing the new codes to their party guests.

  Reply
 4. Radu

  Românilor! :P Băi, dar Avira e chiar așa de nașpa? Au o versiune free care mi se pare okay pentru Windows. Am 7-le pe desktop-ul pe care îl folosesc ai mei și cu ăsta îl țineam curat. Mai nou am zis să văd cum merge Microsoft Security Essentials care e tot moca.

  Dacă MSE va face figuri tot Avira își va găsi loc pe el.

  Reply
 5. Liviu

  @nonono
  se pare ca doar celor care s-au plans de chestia asta le-au dezactivat codurile alocate , mie inca nu mi-a fost dezactivat codul.
  Poate si fiindca nu am exagerat si i-am comunicat si celui care si-a lasat adresa de mail aiurea ca i-am luat un cod pentru kis 2010.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *