După un post “de profil” urmează unul mai “casnic”. În ultima vreme am tot evitat să mai halesc junk-food ca să mai dau jos din burtă. Cum n-am ocazia (a se citi chef/timp) prea des să fac sport am zis să merg pe varianta cu haleală sănătoasă și fără grăsimi și fără făinoase. Din păcate sunt un carnivor convins și nu agreez de nici o culoare soia sau alte treburi asemenea. Pe principiul “If it screams it’s not food… yet”.

Prin urmare, carne de pui all the way. Se gătește ușor și prefer pui în loc de vită. Azi am scos din congelator o caserolă cu piept de pui dezosat și fără pieliță. Mă tot scărpinam în cap cum naiba să-l prepar în așa fel încât să aibă și el un gust și nici să nu-l fac șnițele prăjite-n ulei (stil pui shanghai). Și m-am apucat să improvizez.

Am luat o tigaie de teflon, am turnat 2 linguri de ulei de măsline și-am pus la călit 2 roșii tăiate felii subțiri. Pus deasupra niște cimbrișor, oregano și nițică sare. Am luat pieptul de pui, l-am tăiat în jumătăți și l-am pus într-o tavă mai mică de cuptor. Când roșiile s-au călit suficient le-am pus peste bucățile de piept de pui.

Am mai luat un grapefruit roșu, am scos feliile fără pielițe și le-am pus și pe ele (ușor strivite) peste piept. Toată combinația băgată la cuptor și lăsată până se rumenește bine.

Finger lickin’ good…