Windows 7

Azi m-a mâncat grav undeva și mi-am instalat pe laptop Windows 7 Ultimate – RC – 64bit.

Eh, măcar am făcut-o cu o urmă de responsabilitate. Mi-am făcut backup full la partiția cu Vista, l-am verificat de 2 ori dacă-i ok și de abia după aia am pornit instalarea.

Prima surpriză majoră a fost că a terminat mai repede instalarea completă decât crearea backup-ului. Am avut desktopul în față extrem de rapid. După micile “tweak-uri” imediat după instalare a urmat surpriza a doua. Mi-a găsit absolut toate driverele corect și mi le-a instalat. Asta înseamnă placa video nVidia, plăcile de rețea Intel, modem-ul și în primul rând fingerprint reader-ul. Sunt toate instalate și merg de minunte.

Următorul pas a fost refacerea “mediului de lucru”. Aici am avut o mică problemă pentru că nu există versiune funcțională de Daemon Tools pentru Windows 7. Am instalat Virtual Clone Drive care pare să-și facă treaba la fel de bine. Restul au funcționat perfect, chiar și Kaspersky Internet Security de la care aveam dubii.

Nu am reușit să mă obișnuiesc încă cu modul de aranjare al ferestrelor deschise așa că am revenit rapid la sistemul Quick Launch bar și Taskbar separate. Parcă se ajunge nițel mai greu “under the hood” iar asta-i cam cu 2 tăișuri. Celor nepricepuți le va fi mai greu să strice ceva dar cei cu un bagaj minim de cunoștințe pot fi ușor iritații de pașii uneori contra-intuitivi pe care trebuie să-i urmezi pentru a schimba o setare.

În rest pare destul de stabil încât să poată fi folosit zi-de-zi fără prea mari probleme. Cu 4gb RAM zboară destul de mișto. Încă n-am găsit bug-uri majore și sper să nici nu fie cazul. Să mă ferească zeii de ecrane albastre.

9 Comments Windows 7

 1. nwradu

  Eu il am pe laptop de vreo 2 saptamani si merge perfect, am renuntat la Vista. Tot asa, a mers din prima tot calculatorul, am mai instalat eu niste drivere pentru Vista care n-au facut nici o problema, se misca mai bine si ocupa mai putina memorie.

  Mie mi-a dezactivat Vista cu aceasta ocazie. Am pus in dual boot si cand am intrat in Vista sa vad daca mai merge, mi-a zis ca nu e Genuine si sa-l cumpar (era piratat). Am renuntat de tot la Vista, Win 7 chiar si RC este mai bun.

  Reply
 2. Meekuu

  Eh, eu la Vista aveam și licența de pe laptop și licența MSDNAA. La Win 7 tot MSDNAA am pus. Oricum, un mare pas inainte OS-ul pe 64bit(si Vista și 7) față de gluma proasta care-a fost XP 64 bit.

  Reply
 3. Sebastian

  3 Bluescreen-uri in 15 min de la instalare – mi-a crapat cu orice driver video probat pt GeForce 9650GT Mobile… In rest, toate bune si frumoase, am dat restore la partitia de Vista x64 si astept sa iasa 7 RTM :)

  Reply
 4. Name (required)

  pt daemon tools instalezi sptd driver de la ei de pe site (duplex secure) ultima versiune si pe urma ce dt vrei, 4.10 chiar

  Reply
 5. Znuff

  Îl am de o lună instalat (buildul 7100) 64bit pe laptop.

  I actually fuckin’ love it. N-am probleme deocamdata cu nimic, mi-a crescut durata de viata a bateriei, nu se mai incinge asa de tare ca-n XP etc. etc.

  Cat despre Deamon Tools… it’s not like you actually need it. Cine mai foloseste in ziua de azi Clone-uri la jocuri si alte chestii de genul?

  Am pus MagicDisc de la MagicIso care este freeware si n-am probleme. http://www.magiciso.com/tutorials/miso-magicdisc-overview.htm

  Reply
 6. Sylver Cheetah 53

  Meekuu: Tu nu ești sănătos la cap? Cum să fie glumă proastă XO x64? Eu îl folosesc de 1 an și nu am avut nicio problemă. XP x86 trebuia să reinstalez la două luni… Windows XP x64 e bazat pe Server 2003, nu pe XP x86. Este extrem de stabil, te poți baza pe el. Îl recomand oricui, este excelent.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *