Anti-piraterie

Via Slashdot aflu de intențiile Microsoft în ceea ce privește măsurile anti-piraterie pentru Windows 7:

Under the new regime users will be expected to validate their software in a much more precise way than before. Other Microsoft operating systems and anti-piracy measures, including Windows Genuine Advantage, allowed users to delay ‘activation,’ but Windows 7 will make it harder to ignore repeated messages. According to Joe Williams, general manager for Worldwide Genuine Windows at Microsoft, counterfeit software ‘delivers a poor experience and impacts customer satisfaction with our products, particularly if users do not know that their software is non-genuine.’ Williams gave the example of one piracy exploit that caused more than a million reported system crashes on machines running non-genuine Windows Vista before Microsoft was able to resolve it.”

“Poor experience and impacts customer satisfaction” ? Well, ca om care deține 2 licențe XP Pro + 2 licențe Vista Business (câte una MSDNAA și una venită cu notebook-ul) pot să zic cu mâna pe inimă că mănâncă rahat. De multă vreme XP-urile mele au fost instalate folosind versiuni XP piratate OEM de pe torrente (eventual cu SN-ul meu) tocmai ca să evit rahaturile legate de activare (la 3-4 reinstalări deja mă puneau să sun la ei).  Mi-am băgat picioarele în ele de originale/genuine and so on. Experiența de până acum a arătat faptul că indiferent cât de mult s-ar chinui nu pot să oprească apariția unei versiuni piratate. Împănând Windows-ul cu tot felul de unelte de verificare și de “stresare” a utilizatorului (foarte posibil plătitor corect) nu fac decât să-l enerveze inutil și să creeze astfel “a poor experience”.

7 Comments Anti-piraterie

 1. nexus

  1. Munca inutila cum s-a dovedit pana acum – oricat de sofisticat sistemul, tot poate fi spart.

  2. Un bun motiv ca posibil utilizator legal sa-ti bagi picioarele. Dupa ce dai niste bani (destui as spune), sa stai tot tu dupa ei??? Credeam ca la un moment dat vor baga la cap ca nici un utilizator corect nu are chef sa stea sa dea telefoane peste telefoane cand instaleaza. Am platit – e al meu – adio. Cretini din nou…

  Reply
 2. AlexJ

  apropo de ce zicea BogdanS… măsurile astea au ca efect mai mult frustrarea celor care plătesc licența, decât lovirea celor ce piratează :(

  Reply
 3. Programare Sociala

  Vineri am folosit o imagine de Windows Vista OEM luată de pe torrente.

  Am pus serialul corect (de Vista Home) și a mers activarea din a doua încercare.

  Alternativa ar fi fost să folosesc imaginea preinstalată care vine cu toate softurile de rahat de la Toshiba, McAfee antivirus și încă nu știu câte nebunii. Clar nu!

  Reply
 4. Mircea Popescu

  Eu cred ca am un CD de install XP pe undeva, Vista n-am si nici n-am de gand. Sper sa pot sa ies la pensie pe XP-ul ala. E puricat la sange, instalat ocupa vre-un sfert de gb.

  Reply
 5. Marius

  Windows XP mi se pare cel mai bun sistem de operare aparut vreodata, dar cine stie poate va aparea windows 7 si il va intrece sau alte versiuni in viitor, dar pana la urma piratarea lui nu poate fi oprita.

  Reply
 6. marcel

  Folosesc cam de 3 luni Windows 7 pe un laptop care suporta doar Vista( asa spuneau ei) si pot spune ca prefer oricand Windows 7 vs Vista. Chiar si Beta se misca mai bine decat Vista. Genuine e identic cu DRM-ul de la jocuri. Ii afecteaza mai mult pe cei care cumpara produsul original decat pe cei care iau versiunile piratate – si sa fim seriosi inca nu s-a inventat sistem de protectie care nu sa nu poata fi spart.

  Reply
 7. Radu

  Linux FTW! Serios… În afară de lipsa jocurilor renumite (care de la o anumită perioadă/vârstă nu prea mai sunt foarte atrăgătoare/interesante) ai orice ți-ai putea dori. În privința software-ului ai chiar mai multe alternative pentru un produs cu o anumită funcționalitate. Și totul este free, as in free beer. Plus Open Source. :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *