Back…

Am avut 9 zile nemaipomenite. Cu mici exceptii dar in general a fost o vacanta de vis.
Exceptiile au fost in ordine :
1. SNCFR. Acceleratul Bucuresti Nord – Timisoara arata ca personalul de Baicoi. Pute a pisat, are vagoane vechi, canapele rupte, geamuri care nu se inchid sau nu se deschid (invers fata de nevoile tale bineinteles). Nu discut despre WC-uri. Pur si simplu m-am abtzinut sa beau suc sau apa timp de 6 ore doar pentru a nu calca pe acolo. Si sunt din specia care se pisa din picioare.
2. Gara din Sibiu. A doua parte a anului 2007 Sibiul va fi capitala europeana. Asta inseamna ca oamenii trag tare sa-i dea o fata umana. Ce-au lucrat de anul trecut pana acum au facut exceptional. In schimb gara este ca o zona de razboi din care te chinui sa iesi urcand prin transee. Nasol.
3. Transportul in comun din Sibiu. Acelasi de n ani incoace. Au cateva autobuze (noi ce-i drept) dar care circula cam la 30 de minute distanta unul de celalalt. Si, desi traseul Gara – Dumbrava ar putea fi rezolvat destul de rapid, autobuzele ocolesc inca vreo 2 cartiere ca sa ajunga acolo. N-au alte firme private de transport, taxiurile sucks ca pret. Spre deosebire de Sibiu, cei din Rasinari sunt boieri in ceea ce priveste transportul in comun. Au celebrul tramvai care circula prin Dumbrava Sibiului, au un autobuz care merge ca un ceas din ora in ora si costa destul de ieftin si mai au si cativa mici intreprinzatori care fac drumul Rasinari – Sibiu cu masinile personale si cer doar 20.000. Ca un termen de comparatie, am platit 120.000 ROL drumul din Rasinari pana in gara din Sibiu. Drum de peste 20 km. Facut cu masina unui “mic intreprinzaretz local”.
4. Fast-food “The Place” din Sibiu. Toxiinfectie alimentara. Stat 1 zi jumate la pat si eu si prietena cu temperatura si cu pauze de WC din jumatate in jumatate de ora. Am vrut sa ma duc sa le bag furculitzele in gat cand am revenit la viatza insa am renuntat la idee.

In rest a fost bine. M-am balacit in piscina, am baut bere, am stat in liniste fara calculator si internet, mi-am inchis mobilul, am ascultat Pink Floyd si Doors (am regretat ca am uitat Whitestripes).

In incheiere cateva poze. Zilele viitoare povestesc ce-mi mai aduc aminte. Re-intalnirea cu Bucurestiul a fost destul de dura oricum. Tocmai discutam cu prietena cum ca Bucurestiul pute a rahat (fiind in tren prin zona Chitila) cand a intrat o duhoare de rahat pe geamuri ca sa alunge orice indoiala. q.e.d.

RasinariRasinari 2
Rasinari 3Sibiu 1
Sibiu 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *