Vista

M-a mancat undeva fiindca n-aveam ce face si m-am apucat sa instalez Windows Vista RC1 pe unul din desktop-urile de acasa. E a doua oara cand fac treaba asta dar prima data n-am avut nici driver de retea asa ca l-am aruncat repede. Acum sta mai bine la capitolul asta.

Impresii:

  • Installer mai intuitiv si mai usor de folosit decat la XP. Adica nu te deranjeaza aiurea de 2 ori in timpul instalarii ca sa mai setezi tu cate ceva pe acolo. Toate chestiile se seteaza la inceput dupa care astepti sa termine instalarea. Deja ajunsesem sa zic ca exista installere mai usor de folosit la Linux decat la Windows.
  • Prima impresie dupa instalare ? Hmm… I’m not sure… Daca la MacOS a fost un “WOW” clar aici a fost mai mult un hmmm.
  • A doua impresie ? E mult prea incarcat. Mult prea multe resurse grafice risipite aiurea. Cica da sistemului un soi de nota in functie de resurse ca sa-mi spuna ce “windows experience”  am. La mine indexul e 3.1. Culmea ca pe un sistem mult mai slab ca asta (un P IV la 1,4 cu 512 SDRAM ) am rulat MacOS fara probleme. Mergea brici. Asta e un Barton 2600+ cu 1gb DDR400 GeiL si cu FX5700 Leadtek. Si cam scartzaie.
  • Driverele s-au instalat fara probleme se pare. Placa de baza e cu chipset nForce2. Spre deosebire de prima versiune instalata acum a recunoscut tot.
  • Are o bara cu “gadgets” in dreapta in care am gasit util doar sistemul de “post-it”. Chiar m-am entuziasmat la ala pentru ca se intampla sa uit o gramada de tampenii pe care le am de facut in timpul zilei.
  • In rest… transparency, preview la Alt+TAB, preview la trecerea cu mouse-ul prin bara de jos cu programe deschise.
  • Se pare ca au lasat-o balta de tot cu noul File System cu care se laudau acum cativa ani c-or sa rupa gura targului. Eh… se pare ca-i mai greu decat credeau ei sa concepi un FS de la zero.

Si dupa ce am instalat Opera, Firefox, Winamp si YM! m-am jucat chestia aia mica si interesanta care se cheama InkBall. Addictive…

O remarca vis-a-vis de modul in care se lucreaza cu Vista ? Pai… daca mai continua in stilul asta chiar o sa fie mai intuitiva o distributie de Linux decat Windows Vista. Si asta fara ca Vista sa aduca ceva cu adevarat revolutionar in afara de folosirea resurselor in mod gratuit.

Am 14 zile sa-l testez (trebuie activat) asa ca o sa-l frec cu filme, muzica, jocuri si orice-mi mai trece prin mana.

Mai revin cu impresii daca va fi cazul.

La cererea publicului punem si niste screenshot-uri.

Vista 1

Vista 2

Vista 3

Vista 4

1 Comments Vista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *