Best Slashdot comments – 3

Înc-o știre de pe Slashdot care conține cuvântul magic “cloud”. Mai precis știrea spune că Microsoft lucrează la un cloud-OS pentru guvernul american.  Tre’ să fii nițel mai bătrân, așa cam ca mine la cei 34 de anișori, ca să prinzi exact ironia în știrea asta. Nu de alta da’ mai acum 15 anișori existau sisteme de operare pe servere și “dumb-terminals” cu care se conectau utilizatorii la sistemul respectiv. Și-acu’, din dorința marilor companii de-a pune lăbuțele pe o felie cât mai mare și de-a controla cât mai mult din piață, revenim la ceva de genul ăsta.

E de urmărit știrea pentru că are potențialul de-a atrage multe comentarii savuroase. Cam ca :

you mean like unix was a “cloud” OS and you could connect via dumb terminals to it?

sau

Apparently, the new OS is going to be a monolithic Unix-alike called “Ballux” and it’s going to take Google and Amazon head on in the cloud space.

sau cum spuneam și eu mai sus :

For fuck’s sake, “cloud” is not a technology, it’s the latest marketing scam to get everyone relinquish control of their devices and data to the modern equivalent of the mainframe.

și cea mai funny :

Ron Swanson said it best: “Never half-ass two things:. Whole-ass one thing.”

3 Comments Best Slashdot comments – 3

 1. nexus

  Ultimul comentariu e cel mai bun legat de tema “in za claud”. Asa cum i-a lovit iar entuziasmul filmelor 3D dupa niste decenii, asa i-a lovit si “super ideea” de a folosi terminale. Este atat de noua ideea, incat imi amintesc de VDT-uri – alea care avea doua “culori”: verde si “negru”. :))
  Daca discutam de o un sistem local in care oricum lucrezi pe o baza de date (si ea locala), merge ideea. Ma gandesc in special la biblioteci sau laboratoare de informatica prin scoli. Mai scazi din costuri, mai faci economie de personal cand e vorba de adminstrare etc.
  In rest, este o ideea la fel de “viabila” ca si “tabletele vor inlocui calculatoarele”.
  Multi cretini au fost pusi in functii care presupun prea multa minte fata de cat au ei. Sau “decat” au ei ca sa fie tabloul complet…

  Reply
 2. fish

  Nu de alta da’ mai acum 15 anișori existau sisteme de operare pe servere și “dumb-terminals”

  mah, tu unde naiba ai vazut asa ceva? :D
  nu te cred. chiar nu pot sa cred ca existau asemenea lucruri acum 15 ani. ntzz. nope. nu pot

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *