Bloggeri.ro – Episode 2

La prima ediție organizată de bloggeri.ro m-am înscris și eu p’acolo. Din lipsă de anunț în ceea ce privește startul am ratat momentul pentru scris articolele. Nu că m-aș fi așteptat să câștig ceva dar mi-a plăcut ideea. Încurajezi lumea să scrie articole de calitate, faci cunoscuți bloggeri care, deși scriu bine, nu-i prea vizitează nimeni și mai iese și de-o socializare online/offline.

Ediția a doua aduce câteva noutăți. Noutăți pe care de abia așteptam să le comentez. Ce-i drept, inițial cu alt scop.

Am primit mail-ul în care se anunța începerea celei de-a doua ediții. Și pe lângă concursul propriu-zis mai există o categorie cu sponsori. În categoria respectivă trebuie să scrii articole în care să faci reclamă sponsorului și dacă scrii destul de bine ai șansa să câștigi un premiu. Pentru că în mail nu se specifică asta, inițial am crezut că toată tărășenia va fi net în avantajul sponsorilor. Adică dai un premiu și primești o sumedenie de reclame pe diverse bloguri. Publicitate ieftină ca braga nene.

După o vizită pe bloggeri.ro m-am lămurit că lucrurile nu stau chiar așa. ShopIT oferă câte-un stick de 512 (cam zgârcit… :P) tuturor participanților (în anumite limite decente), BitDefender e mai puțin clar și spune că oferă perioade de trial pentru produsele lor tuturor participanților iar Invita.ro… de fapt habar n-am ce oferă Invita.ro tuturor participantilor. Poate anunță mai târziu. Poate oferă participantelor o întâlnire cu Nihasa.

În condițiile astea, ediția a 2-a se anunță foarte tare. Chiar sunt curios câți dintre blogerii care se strâmbă din nas ca fata mare în fața p.lii când vine vorba de reclame or să lase rușinea deoparte și or să pună mâna pe problemă. Chit că scriu doar pentru un stick de 512MB sau că dau tot ce au mai bun și vor laptopul.

Eu o să stau pe bară și la ediția asta dar o să urmăresc cu atenție desfășurarea evenimentelor. Timp și inspirație pentru articolele din concursul propriu-zis nu prea am iar în ceea ce privește sponsorii, well, nu prea am ce să fac cu premiile.  Gigel (laptopul meu) e mai “vioi” decât cel oferit cadou de ShopIT, BitDefender nu folosesc iar Invită nu prea are unde să mă invite în toamna/iarna asta. Oricum, ShopIT ar fi fost cel mai aproape de “job”-ul și target-ul blogului meu.  Și în ciuda momentelor neplăcute prin care am trecut cu prima comandă făcută la ei, până la urmă lucrurile au ieșit ok. (Nu, nu m-au plătit ca să-mi țin gura or smthg. Da, dacă m-ar fi plătit aș fi spus.)

Și când tocmai mă pregăteam să închei articolul enumerând premiile oferite pentru concursul propriu-zis am dat cu nasul de premiul special pentru “promovarea” concursului. Și anume un aparat foto Nikon CoolPix L10. Și deși am pus link către bloggeri.ro țin să subliniez că NU vreau aparatul foto :D. Restul de premii sunt :

– Premiul 6 – domeniu + hosting – oferit de voce.ro

– Premiul 5 – Camera Web Genius – oferit de Blogoree.ro

– Premiul 4 – Mp3 Player Creative Zen 1Gb – (nu știu de cine-i oferit)

– Premiul 3 – Stick USB și Cameră Web – oferit de UsbMania

– Premiul 2 – Cameră Web și Mp4 Player Nexus – oferit de Automod

– Premiul 1 – Aparat Foto Canon Powershot A550 – oferit de Andrei Crivat

(cu ocazia asta îi rog pe cei care se ocupă de bloggeri.ro să ordoneze lista de premii pentru că mă doare degetul de la scroll up-down).

Și evident, să urez succes participanților.

3 Comments Bloggeri.ro – Episode 2

 1. Hacky Maximus

  Imi place update-ul la regulamentul de la premiul special oferit de ShopIT. Dupa startul concursului, nu se mai fac schimbari, dar cred ca unii nu reusesc sa priceapa acest aspect… e ca si cum, la mijlocul meciului ai decide ca nu se mai contorizeaza golurile, ci faulturile la portar.

  Nu m-a atras neaparat notebook-ul (am un Dell), pur si simplu doream sa vad ce loc pot ocupa intr-o competitie ce are ca tema articolele IT (fara nici o suparare, dar temele propuse pentru concursul propriu-zis sunt alese cu picioarele). Acum insa, ma doare fix in /dev/null de competitia lor, cu atat mai mult cu cat blogosfera tinde sa devina o veritabila combinatie intre neogen si piczo.

  Reply
 2. weasel

  Regulile si premiile categoriei sponsorizate de ShopIT au fost stabilite de comun acord cu organizatorii concursului, ba chiar mai mult, eu le-am zis ce am de oferit din partea ShopIT, si ei au zis “pai pentru asta dam X, pentru asta dam Y”, dupa care eu am fost de acord :)

  USB stick-ul de 512 MB pentru un review la un produs mi se pare absolut ok. Ideea era ca sa dam premii automate, fara tragere la sorti, care sa aiba o gama mai larga de utilizare.

  Cat despre adaugarea unei noi reguli la concurs sau “update-ul”, tot organizatorii au fost cei cu ideea, desi cam spre asta bateam si eu :P si pana la urma ne-am pus foarte bine de acord.

  Cat despre laptop, desi este unul entry-level, cred ca pentru un blogger/office stuff este foarte bun.

  PS. Sa stii ca nu te-am platit sa-ti tii gura pentru ca eram sigur ca o sa scrii pe blog, ca altfel… :))))))) Erai mare barosan pana acuma :D

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *