Campanie electorală

Unul din eșecurile majore ale campaniei electorale făcute de-alde Geoană și Antonescu este raportarea lor continuă la Băsescu. Sincer asta mi se pare cea mai clară dovadă de incompetență a lor. Nu ești în stare să zici 2 vorbe despre tine decât dacă te raportezi la altul. Ar trebui să facă cineva o statistică și să afle de câte ori vorbesc despre contra-candidați cei 3 favoriți. Ar fi chiar interesant. 

Pe lângă asta mai e și aia cu toate relele de pe lume pentru care e vinovat tot Băsescu. De la gripa porcină până la găurile în stratul de ozon.  De exemplu mie azi-noapte mi-a picat curentul de vreo 3-4 ori. Presupun că tot Băsescu e. Se pregătește să devină dictator și să introducă programul de 2 ore la televizor și de rație la curent electric (sunt printre ăia care au apucat să-și facă lecțiile de școală la lumina lumânării).

campanie

Citeam dimineață pe voxpublica un articol scris de unul din cei care mănâncă o pâine de pe acolo. Autorul se plângea de referendumul legat de reducerea numărului de parlamentari și totodată îi plângea de milă unei “deputate preferate” care n-ar mai intra în parlament dacă ar trece referendumul.  Ușor amuzat am postat un comentariu în care eram ironic și ziceam că mai bine dublăm numărul de parlamentari ca să intre și alte gagici pe care le cunoaște autorul. Ba mai mult, hai să ne facem toți parlamentari să rezolvăm problema și să fim și noi înșine printre deputații preferați. Comentariu care-a dispărut o oră mai târziu fiind păstrate toate celelalte comentarii care nu contrastează cu opinia autorului. În general sunt de acord și accept faptul că autorul unui blog personal taie și spânzură și nu trebuie să răspundă prea mult în fața cititorilor. În cazul ăsta sunt mai puțin de acord. Dar accept pentru că deja îmi este cunoscută direcția spre care țintește trustul respectiv. Și uite-așa ajung la un alt punct tot mai prezent în conversațiile de zilele astea. Presa anti-Băsescu de acum față de presa pro-Băsescu de acum 5 ani. Ideea de bază este că acum 5 ani nu era criză iar ziariștii își permiteau ceva mai multă coloană vertrebrală. Mai ales că simțeau că se apropie libertatea după liniștea impusă de guvernul Năstase. Acum e greu și banii sunt mai puțini. În plus, presa scrisă n-o duce nici ea prea bine. Așadar sunt nevoiți să urmeze indicațiile patronilor și să împartă pagina de ziar c-o pereche, două de țâțe sau, ferească sfântul, chiar cu știri ceva mai obscene. Probabil le e greu la început. De la un moment încolo încep și singuri să creadă ceea ce scriu. Sau, în cazul altora, ce aberează pe la televizor.

L.E.  Ca lectură obligatorie propun și articolul lui Costi Rogozanu de pe voxpublica. Până la urma asta-i tot ce contează pentru fiecare dintre noi, să votezi analizând la rece toate aspectele. Și să nu iei de bun tot ce auzi prin mass-media.

9 Comments Campanie electorală

 1. Combo

  Pai daca Basescu i-a luat la injurat pe toti .. :). Mogulii, judecatorii, clasa politica, partidele, jurnalistii, probabil ca si altii sunt deja luati ca tema de injurat. Agenturile straine nu mai prind.

  Reply
 2. Meekuu

  @Octav, reclama e un screenshot de pe hotnews.ro (era reclama google acolo și m-a amuzat din nou raportarea veșnică la Băsescu).

  @ipo,
  Mdap, numai că acum în presă ordinele vin direct de la patroni iar criza le mai tai din avânt celor care ar vrea să mai comenteze situația ceva mai obiectiv.

  Eu merg la vot c-o singură idee. Nu-mi place clasa politică de azi, mă enervează că am ajuns să fim mânați de Vanghelie și că partidele mari în loc să scape de fantome și de oamenii de care suntem sătui cu toții nu fac decât să scoată la înaintare câte-o maimuță ușor manevrabilă. Ei, măcar prezența lui Băsescu îi provoacă să facă greșeli și să facă niște mișcări politice nefirești. Cum e proaspăta alianță PNL-PSD. Chiar mă uitam mai ieri pe pagina senatului la activitatea lui Crin Antonescu și îți vine să-ți dai palme când vezi că PNL-ul are 2 moțiuni de cenzură împotriva guvernului PDL-PSD (căruia îi zice “Marea păcăleală PDL-PSD”) și a 3-a, împreună cu PSD, împotriva guvernului Boc.

  “Scandalul” făcut de Băsescu e apă de ploaie pe lângă contrele băgate de PNL de câțiva anișori încoace. Și mă repet, îmi pare rău de ei. Pentru că, teoretic, sunt apropiați ca doctrină de modul meu de-a gândi. Sau au fost la un moment dat.

  Reply
 3. Combo

  Mie mi se pare putin probabil sa se duca Voiculescu la Ghitza Vasile sa-i zica “Bah injura-l pe Basescu”. Si ce mi se pare mai distractiv e ca de exemplu ziarele lui Patriciu nici macar nu-l injura pe Basescu. Ce sa mai zic de Paunescu care il pupa in fund pe Basescu ceva de speriat.
  De exemplu eu daca as fi fost jurnalist pana la faza cu bauta aia dupa nu mai stiu ce meci al Stelei l-as fi periat pe Basescu si pe urma l-as fi injurat de doamna maica-sa. Eu de atunci nu-l mai suport. Si pe urma restul de faze cu tiganca, cu gaozar, cu demisia in 5 minute samd doar mi-au intarit convingerea. Si mi le-am adus aminte si pe alea vechi pe care ca suporter i le iertasem cu casa in Mihaileanu, cu flota samd. Pentru mine Basescu e mai rau ca Iliescu in acest moment. Macar pe Iliescu nu l-am votat. Pe asta l-am votat tu-i ma’sa.
  Am votat schimbare si l-am schimbat pe Mischie cu Flutur. Pe Mitrea cu Berceanu. Si avem in plus EBA, parlamentar european. Plus cadou Ridzi, Udrea. Cum pastele masii frate.
  Si pe langa asta, institutiile fundamentale ale democratiei sunt parlamentul, justitia si presa. Arata-mi una care sa nu fie atacata de Basescu.

  @Meeku: Pentru mine Basescu este la momentul asta cel rau dintre toate optiunile. Grobian, mincinos, fara cuvant. Si cu gasesc calitati care sa compenseze. Restul inca nu m-au dezamagit in halul in care a facut-o Basescu.

  Reply
 4. Meekuu

  De acord cu tine Combo. Nici eu nu-l văd pe Băsescu ca pe un Mesia sau ca pe un președinte ideal. Însă îl văd ca pe o unealtă care ar putea să oblige partidele politice să facă schimbări în structura internă. Să aducă oameni noi. Cam cum a făcut PSD-ul în 2004 când i-a trecut pe linie mai mult sau mai puțin moartă pe Iliescu și Năstase.
  Naibii, poate așa ajung și eu să văd niscaiva oameni politici mai interesanți cât sunt încă (relativ) tânăr.

  Reply
 5. C.I.

  Iti amintesti si cum ai formulat comentariul de pe VoxPublica? Am vazut la un moment dat ca autorul, Laurentiu Matei, a sters cateva comentarii. Majoritatea erau de sters, nu era nici o ironie fina, ci grobianism. Nu stiu care era al tau, poate a fost o exagerare din partea lui L.M., dar am simtit nevoia sa intervin, ai indus aici ideea de cenzura pe VoxPublica, ceea ce nu e tocmai conform cu realitatea. Bafta

  Reply
 6. Meekuu

  Da, l-am formulat aproximativ exact ca în articolul de mai sus. Fără a fi grobian și fără a folosi un limbaj neadecvat. Tocmai pentru că doream să-mi exprim un punct de vedere care să fie remarcat prin argumentul pe care-l aduce nu prin limbaj.

  Reply
 7. delziz

  Singurul fapt care ma face sa-l votez pe Basescu este condamnarea comunismului in parlamentul Romaniei (ca tot vorbeai de lectiile facute la lampa). Niciunul din cei ce au guvernat in 1996-2000 nu au facut-o. De ce?
  Ma amuza cand toata lumea vorbeste de Basescu ca un dictator. Dar toata lumea, si aici ma refer la presa scrisa, televiziune si chiar internet. Unde este dictatura atata timp cat libertatea de exprimare (de a injura)este prezenta peste tot. Si aici nu fac comparatie cu perioada Iliescu, ci cu o perioada mult mai apropiata si anume perioada Nastase, unde unul din cele doua ziare cel mai criticau pe Bombonel era ziarul lui Tolontan(ziar de sport).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *