Când unii muncesc…

… alțiii par că se distrează.

În seara asta fu party-ul RoBlogFest 2009. N-am fost. Nici nu prea intenționam să fiu după ce-am asistat la balamucul de anul trecut când am stat la coadă aproximativ 1h numai ca să intru într-un club (Fabrica) mult prea mic pentru populația prezentă.  În plus, muzica neinspirat aleasă și dată mult prea tare a făcut imposibilă socializarea.

Nu știu cum au stat lucrurile în privința asta anul ăsta (Paul zice că a stat parcă mai puțin la coadă). Dar am văzut reacțiile de după pe diverse bloguri. Spuma, crema și caimacul au fost luate de Visurât. Pe lângă astea se pare că publicul prezent în sală (colegi bloggeri de altfel) i-a transmis numai urări de bine și multă, multă sănătate la primirea premiilor.

Mă întreb când o să realizeze organizatorii că evenimentul ăsta este nițel cam depășit în forma actuală. Avântul luat de blogging la noi a rezultat într-o mulțime mult prea numeroasă pentru un club (oricât de generos ar fi) și mult prea pestriță pentru a accepta cu grație un învingător care aparține unei alte bisericuțe (căci dacă nu vă este clar de ceva vreme, blogosfera a ajuns să fie destul de fragmentată și împărțită). Premiile nu fac decât să dea ocazia blogerilor să se mai bălăcărească nițel prin online. Socializarea (oricâte etichete ai avea pe piept) este dificil de realizat într-un asemenea loc și cu atâția oameni.

Și-a mai fost și streaming-ul lui piticu. Nu l-am văzut da’ am auzit că a fost ok din punct de vedere al calității dar că a cam picat la un moment dat. Au mai fost privitori ? Păreri ? Nu de alta da’  la cât l-am auzit pe piticu zilele astea zicând că ne va rupe gura cu streaming live mai că-mi pare rău că n-am avut timp să belesc și eu un ochi măcar. Că la 12 când am terminat eu treaba cred că toți bloggerii erau fie p’acasă mâncând grișulețul și așteptând povestea de seară de la mămica fie continuând petrecerea prin alt club, într-un grup mai restrâns.

În tot acest timp (în care Cabral prezenta câștigătorii, HI-Q cânta pe scenă și bloggerii huiduiau cu pasiune) eu munceam. Nu pe bune. Chiar munceam. Am avut niște servere de mail cu niscaiva probleme și-am fost nevoit să stau cu ochii pe ele ca pe butelie. Capturi de trafic, mail-uri schimbate, loguri, tot tacâmul. Din ce-mi zicea Paul mai devreme, a fost mai captivant și mai interesant troubleshooting-ul meu decât party-ul din Fabrica.

Alte păreri ?

1 Comments Când unii muncesc…

  1. ipo

    Eu m-am uitat pe Realitatea aseara si mi s-a parut foarte OK streamingul live. N-am remarcat sa pice, dar m-am uitat pe sarite oricum.

    Concursul este unul de mobilizare online. Cine reuseste sa mobilizeze mai multi oameni sa-l voteze castiga. Cel care are cea mai mare lista de messenger, care cunoaste cei mai multi pusti cu timp liber. And so on. Nu vreau sa spun ca numarul de cititori (adica traficul) nu conteaza, dar oricum. Sa iei drept etalon de bloguri de calitate dupa rezultatele de la votul popular este absurd. Si ma cam indoiesc ca a stat cineva sa-si arunce ochii pe macar jumatate din blogurile inscrise.

    E adevarat ca ar trebui sa se treaca intr-un mediu mai formal, dar cred ca si sistemul de vot ar trebui sa devina cumva ponderat, partial popular si partial jurizat, la toate categoriile.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *