goatSe pare că am fost un mic vizionar și am scris despre cazul Bodnariu înainte să devină subiect de discuție și să nască atâtea opinii care mai de care mai cretine. Dar nu pot să nu revin pe subiectul ăsta că mă fascinează compatrioții mei plini de mânie proletară la adresa norvegienilor.

Și iarăși avem cireașa de pe tort, un articol scris de Tapalagă pe Hotnews din care reiese că Norvegia e o țară nașpa și că oamenii care trăiesc acolo sunt abuzați.

Băi oameni buni, sunteți tâmpiți ?  Căutați toate topurile de “calitatea vieții” , “life satisfaction” și ce mai vreți voi. În TOATE, dar în ABSOLUT toate Norvegia este în primele 10 țări. Ăsta ar fi un aspect. Al doilea ține de faptul că noi, românii, NU ne putem imagina că poate exista un sistem guvernamental care să nu fie corupt. Asta pentru că la noi nu există nici unul care să nu fie. Prin urmare avem tendința de a privi acțiunile sistemului lor de protecție a copilului prin prisma corupției generalizate de la noi. “Lasă că știm noi mai bine că ăia au interese” spune românul care e obișnuit să dea șpagă și la doctor și la poliție și la primărie și la școala de fete…

Altfel este amuzant cum exact aceleași persoane care acum le iau apărarea ălora zicând că statul norvegian comite un abuz, sunt cam tot ăia care cred că ungurii ar trebui să fie obligați să vorbească românește dacă locuiesc în România sau musulmanii care vor o moschee să se ducă la ei acasă să și-o facă. Păi sula calului, așa și familia Bodnariu dacă vrea să-și bată copiii să se întoarcă naibii în România, în rest, atâta timp cât vrei sa stai la ei în țară mi se pare firesc să le respecți legile.

Și ultimul comentariu îl am apropos de BOR, curva satului, care s-a activat rapid când a fost vorba de familia Bodnariu (că deh, aici penticostalii sunt ditai comunitatea iar scandalul a apărut pe prima pagină peste tot iar BOR ar suge și pula unui imam negru pentru bani și imagine), în schimb aceeași BOR a tăcut mâlc când a apărut un caz similar, de data asta cu o familie ortodoxă, familia Nan.

Toată hoarda asta de idioți ar putea să se uite nițel și în curtea proprie. Nu de alta dar la noi sunt intersecțiile pline de puradei cerșetori, crescuți în “sânul familiei” pentru că statul român preferă să lase copiii în familia care-i scoate la cerșit încă de la câteva zile după naștere  decât să-i ia și să-i dea în plasament undeva. La noi ma sunt și casele de copii pline de copii care sunt abuzați (și aici vorbim de violuri și bătăi în toată regula, nu de pălmuțe la cur)  de către ăia mai mari, pentru că sistemul de protecție socială de la noi preferă să dea cadouri ălora care nu muncesc și votează decât să aibă grijă de copii. Dar nu, noi în România suntem mult mai “avansați”. Noi ne creștem, ne batem și ne abuzăm copiii în familie. Asta înseamnă să trăiești într-o țară civilizată. Suntem o capră râioasă care ține coada sus.

În rest rămâne valabil ce ziceam și în articolul precedent. La ora actuala nu știm toate datele, sistemul de protecția copilului din statul norvegian face ce crede mai bine PENTRU binele copilului (tâmpiții care cred că “binele copilului” este să crească lângă părinți chiar dacă-i bătut și abuzat poa’ să mi-o sugă de pe acum), iar ceea ce a apărut în public nu este decât “varianta” familiei, automat subiectivă. Așa cum mai spuneau vreo 2-3 voci lucide, între o familie de zbanghii creștini radicali și instituțiile unui stat care până acum a dovedit că știe să aibă grijă de cetățenii lui, eu unul știu în care parte sa înclin.