greedSăptămâna trecută am avut un training cu niște oameni foarte faini prin Iași. Și cum parcă nu-mi venea chiar să conduc până acolo (pe undeva am fost și inspirat cu zăpezile de săptămâna trecută),  am plecat cu avionul. La cazare am căutat pe booking și am găsit o pensiune cu o notă măricică și care avea ce mă interesa pe mine (net pe wireless în primul rând).

Ajuns la cazare constat că românașul nostru cu pensiune are afișat acolo un preț mai mic decât cel la care am luat eu pe Booking. Cu vreo 25 de lei pe noapte mai mic. La venire i-am văzut pe cei care au achitat exact camera în care urma să mă cazez eu dar am zis că nu comentez atunci, îi spun omului când o să-i dau banii pe cameră. L-am mai văzut la față de abia în penultima zi și l-am întrebat dacă e frumos că face chestiunea asta.

Moment în care am început o discuție absolut fascinantă. Mai întâi omul mi-a spus că dacă i-aș fi spus din prima zi că am o problemă cu asta, îmi spunea să anulez rezervarea de pe Booking și îmi dădea camera la prețul afișat. Apoi a motivat că diferența aia de bani reprezintă banii pe care îî ia Booking de la el și că el s-a săturat să se uite câți bani câștigă ăia de la Booking “fără să facă nimic” de pe urma muncii lui.

Am încercat eu să-i explic că e un schimb profund avantajos până la urmă din moment ce se laudă cu abțibildul cu nota de pe booking la intrarea în pensiune. Că e firesc să plătești un serviciu și că booking îi face până la urmă reclamă. Neah, nu s-a lipit de el. A rămas cu “dacă mai vreți să veniți, nu mai faceți rezervare pe Booking, aveți direct numărul de telefon…”

Și de când m-am întors în București stau și mă gândesc dacă sa-i dau feedback negativ sau nu. Dacă să-i fac public numele pensiunii sau nu. Pentru mine nu era vorba de bani ci de principiu în sine de a arunca complet pe umerii clientului un comision care te ajută pe tine la afacerea ta. Voi ce părere aveți, este corect ce face românașul nostru ?