Înainte de toate, da, e intenționată cacofonia din titlu.

Se dă un comunicat de presă (probabil, sper), preluat de un site destul de cunoscut. Hai să-i spunem “metrozaur.ro”.  Prin care se anunță deschiderea unui cinematograf în complexul comercial Auchan din Titan.

Prima linie din “știre” sună cam așa : “Primul multiplex din Bucuresti se va deschide vineri, 19 septembrie, in Complexul Comercial Auchan Titan.” (screenshot pentru posteritate)

multiplex1

Primul multiplex din București ? Sfinte căcat, au inventat ăștia călătoria în timp și ne-am întors în urmă cu 10 ani. De ce pula calului insistă ăștia să înceapă comunicatele de presă pentru fiecare căcat pe care-l lansează cu “primul căcat lansat pe Terra” nu înțeleg.  Pică nițel cam prost pentru ei să spună “primul rahat cu urme de semințe de pepene verde lansat astăzi, pe trotuarul din dreapta de pe bulevardul Liviu Rebreanu” așa că insistă în prostie.

Nu e primul multiplex din București, nu e nici măcar primul din Complexul Comercial Auchan. A mai fost un Starplex pe acolo acum câțiva ani și a dispărut. Clienților li se rupe dacă ăștia care vin cu noul multiplex sunt indieni (da, eu am avut măcar bunul simț să mă informez înainte de-a scrie ceva) sau italieni (vedeți, m-am informat și despre ăia care erau înainte).

Ăia care citesc știrea vor să afle dacă au IMAX (n-au, să stea liniștiți), cam care vor fi prețurile și eventual dacă ultimele rânduri din cinematograf permit o mică babardeală în cazul în care filmul e prost. Cam atât.