La brutărie

oprescuAm avut ocazia în urmă cu câțiva ani să ajung să îmi bag nasul prin Spitalul Municipal la scurtă vreme după ce dom’ doctor Oprescu pornea pe cărări mai bănoase și intra prin politică. Așa că am avut ocazia să admir haosul (cel puțin pe la partea de IT ) lăsat în urmă acolo. Ca o paranteză haioasă, fostul director IT al Spitalului Municipal este unul dintre cei care au păstorit hidoșenia aia de SIUI (Sistem Informatic Unic Integrat) din curtea CNAS. Una dintre scurtele mele întâlniri cu personajul  (directorul IT) m-a amuzat teribil pentru că am avut ocazia să admir pe pereții biroului lui diplome de pe la toate cursurile alea de 1-2 zile ținute de diverse firme din piață dornice să promoveze anumite produse. Diplome pe care eu (ca și ceilalți IT-iști serioși) nu dăm doi bani nefiind bune nici de șters la fund (carton gros, lucios… ).

De aia nici n-am fost încântat de-a lungul anilor de prestația politică a lui dom’ doctor oricât de mult i-au cântat unii în strună. Omul e un personaj sinistru, un gurist vulgar și nimic mai mult. M-am amuzat când s-a lăudat cu construcția pasajului Basarab, după ce-a ridicat de câteva ori scorul construcției că deh, așa se face la schimbarea primarului, m-a amuzat când mânca căcat cu autostrăzile suspendate dar încet încet mi-a cam trecut cheful de râs când am văzut că pulimea îl votează fără probleme. Că deh, dom’ doctor e om din popor și chiar dacă a furat, a făcut și mult bine. Doar a fost doctor, a salvat suflete…  Mdah, sictir.

Azi dimineață m-am bucurat așa cum nu mă bucurasem de la arestarea celuilalt dom’ și anume dom’ profesor Voiculescu. De data asta șampania era la rece. Așa că am cinstit așa cum se cuvine și îi urez un călduros “La mulți ani !”. Da’ să știe dom’ doctor că nu-i nevoie să scrie cărți, studenții de la medicină au și-așa suficiente tomuri de învățat, nu mai e nevoie să prevada programa universitară și un manual scris de un gurist șpăgar.

Amuzant însă cum a fost prins cu șpaga dom’ doctor. După ce-au fost arestați consilierii lui prinși cu șpaga și-a declarat în presă că tre’ să fii prost să faci treaba asta, dom’ doctor se plimba cu banii de șpăguță în buzunar. Frumos, ai putea spune că asta este maximul prostiei dar nu e adevărat. Este doar aroganța unui dobitoc obișnuit să-i meargă șmecheria până acum. Liniștit că nimic și nimeni nu-l poate atinge, s-a bazat pe “spatele” politic și a luat-o în barbă. Asta-i mișto la politica dâmbovițeană de câțiva ani încoace. Oferă niște surprize unor personaje obișnuite cu o anumită stare a lucrurilor. Și e teribil de interesant să le observi reacțiile atunci când realizează că baza lor se năruie și urmează să se prăbușească.

Să închinăm un pahar de șampanie în această frumoasă zi din septembrie zic. Și la (cât) mai mulți !

1 Comments La brutărie

  1. Mars

    Amin,

    am baut o bere rece in cinstea evenimentului. Am un vin de Porto pastrat special pentru Mister Dragnea.

    Da doamne :D

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *