Șoferi de București

Când credeam că nu mă mai miră nimic legat de tupeul șoferilor din București am văzut azi maximul tupeului. Pasajul Victoriei fiind relativ plin, șoferii plini de tupeu nu stăteau la coadă ca restul muritorilor de rând ci o luau pe linia de tramvai. Abia aștept să aud de primul șofer care ia un tramvai între dinți. Deși nu cred că va schimba ceva. Sau măcar un polițist care să stea la ieșirea din pasaj și să le fută niște amenzi zdravene.

Din păcate n-aveam cardurile de memorie în mașină pentru amărăciunea aia de cameră cu care mai filmez din când în când așa c-am fost nevoit să filmez cu telefonul (și în poziție “portret”). Nu comentați nimic că nu-s Cameron.

9 Comments Șoferi de București

 1. VAXXi

  Ermph… abia acum îi vezi ? se practică de ani de zile metoda. Cum e gluma aia cu zen ? change must come from within. Atâta timp cât ceilalți șoferi îi lasă să intre înapoi în coloană și nu există nimeni care să-i amendeze, de ce să nu continue ? recompensa e mult mai mare decât riscul.

  Am văzut într-o țară străină o chestie foarte simplă și deșteaptă pentru respectarea unui sens unic: în asfalt erau niște colți de metal înclinați la 45 de grade. Când veneai pe sensul corect, roata culca colții și treceai bine mersi; când erai pe sensul interzis, îi simțeai cum se înfig în anvelope. Pe linia de tramvai, teoretic, ai putea să-i pui și vertical :)

  Reply
  1. bogd

   Problema cu lasatul sa intre inapoi in coloana e una destul de… spinoasa. Si pe mine ma enerveaza idiotii, si pe cat posibil nu ii las sa se bage la loc. Dar pana la urma, decat sa ajungi la un accident, il lasi sa intre…

   Pentru ca sunt 2 variante:
   a) se baga cu tupeu, pana cand mai bine il lasi decat sa-ti indoi tabla
   b) faza patita de mine, cand un cretin s-a apucat sa depaseasca toata coloana care mergea bara la bara pe DN1 prin Comarnic, si n-am vrut sa-l las sa se bage la loc: ramane idiotul pe contrasens, si blocheaza atat de mult traficul ca pana la urma il lasa altul sa se bage…

 2. Radu

  Nu prea trec prin Victoriei de obicei. Mai ales nu atunci când este trafic intens. Și prin alte pasaje n-am văzut niciodată chestia asta. Sau oi fi văzut un singur tupeist.
  Aici erau o grămadă. Am încercat inițial să-i filmez când intrau în pasaj cu camera de pe bord și am descoperit că n-am cardul de memorie în ea. Până am pornit filmarea cu mobilul au mai trecut vreo 15.

  Reply
 3. Adrian

  Confirm, aproape zilnic trec pe acolo si imi fac si eu draci, dar e de mult…
  Stii ce este mai grav? Ca nu asta mi se pare culmea soferiei in bucuresti…

  Reply
  1. Radu

   =)) Eh, am făcut-o conștient din mai multe motive. După cum am zis, filmam cu telefonul in mână in timp ce (teoretic) trebuia să tin si volanul. Apoi, dacă te uiți cu atenție, ce e interesant se încadrează între stâlpul pasajului și cel al mașinii. Orizontal n-aș fi prins nimic in plus, doar ceva mai mult din stâlp.
   Dar pentru tine, dacă vrei neapărat, întorc filmul cu 90 grade

 4. vlad

  eu am ajuns sa-mi optimizez traseele prin bucuresti astfel incat sa nu ma mai enervez din cauza dobitocilor. Si evit pasajul ala special din acest motiv

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *