Vista Capable

O știre haioasă via Slashdot legată de Microsoft și de stickerele cu “Vista Capable” apărute pe toate rahaturile prin 2006-2007. Hai că le știții, erau alea cu “Designed for Windows XP” și jos cu “Vista Capable”. Cei care au achiziționat sisteme sau notebook-uri vândute cu “Vista Capable” s-au pus cu tunurile pe Microsoft intentând un proces care se anunță a fi extrem de interesant și de urmărit.

Specificațiile date de Microsoft pentru “Vista Capable” sunt de fapt niște specificații minime pe care poate rula în cel mai rău caz Vista Home (fără Aero). Acum, odată cu procesul în spate, Microsoft revine și spune că de fapt “Vista Capable” înseamnă că PC-urile respective pot primi un upgrade astfel încât să fie capabile să ruleze Vista (de AICI). Așa orice Dacie amărâtă e “Formula 1 Capable” cu un upgrade minor (nu c-aș compara Vista cu Formula 1). Dacă în cazurile PC-urilor normale chestia de mai sus are cât de cât un sens în cazul notebook-urilor upgrade-ul nu prea există ca opțiune.

Campania “Vista Capable” a început pe 1 Aprilie 2006 iar Vista s-a lansat în Ianuarie 2007. “Fraierii” au avut mai bine de jumate de an de așteptat până când să realizeze cam ce valoare are sticker-ul ăla de pe sistemul lor.

Procesul va începe prin Aprilie anul ăsta și-o să fie numai bun de urmărit pe timp de criză cu popcornul și cu berea în mână. Dacă Microsoft pierde o să fie buni de plată și trebuie să-și scuture buzunarele de appx. 8,5 miliarde $.

Mai multe detalii AICI (extrem de interesante și link-urile din interiorul articolului).

2 Comments Vista Capable

 1. theheartcollector

  Chiar vorbeam cu niste amici ca firma Micro$oft nu prea o sa fie afectata de criza actuala. Daca pierd procesul asta cred ca o sa inceapa si ei sa stranga cureaua bine de tot in timp ce baietii de la Google o sa stea linistiti in fotolii mancand popcorn :P

  Reply
 2. nexus

  Oricum procesul o sa dureze mai mult decat criza. O criza tine cam 2 ani (mai ales ca acum s-au luat masuri la nivel inalt si destul de repede), pe cand un proces cu o firma la nivelul MS…
  Plus ca fata de cererea initiala, despagubirile sunt mereu (mult) mai jos, pe de o parte, iar pe de alta parte, in cazul in care da drept despagubire componente/calculatoare, MS va beneficia de reduceri datorita cantitatilor achizitionate.

  Poate nu sunt eu destul de intelegator, sau poate am avut de-a face pana acum cu prea multi idioti care sperau ca un calculator le poate face munca, dar nu prea am vreun fel de intelegere pentru persoanele care se incred in mici etichete colorate care promit marea cu sarea. Cat de naiv sa fi sa crezi o promisiune facuta de o multi-nationala?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *