Cum se bea bere la fotbal

“Nasol moment, misto coliva !”

Citatul ii apartine lui Nicolaie Dide aflat la inmormantarea generalului Stefan Guse. Eu l-am citit ieri in Evz, unde prezentau niste fragmente dintr-o carte a lui Radu Paraschivescu. Care-i legatura cu fotbalul ? Well… in momentul in care am vazut respectivul citat instant m-am gandit la meciul Stelei de pe Santiago Bernabeu. Iar de aici pana la bautul berii va asigur eu ca nu mai este decat un pas.

Am fost iar intr-un club sa vedem meciul (cu frate-meu si cu diversi altii). Iar in B52. Cand am intrat in bar era concert El-Negro sau cum ma-sa se cheama. Si-au tras frate de concertul ala pana prin minutul 2 al meciului cand incepusera baietii din bar sa fluiere si sa arate gingas degetul mijlociu. Inutil de spus ca era plin de pustoaice pe acolo. Ceea ce, in mod normal (daca as fi considerat ca este un meci pe viata si pe moarte), m-ar fi lasat rece. Eu, gandindu-ma ca o sa asist la un macel, un scor de maidan al Realului in fata Stelei, m-am bucurat. Am luat de la bar o bere si m-am asezat in fata proiectorului.

Dupa vreo 15 minute am constatat ca am ramas fara bere. Pur si simplu am baut-o cu miscari automate in timp ce cascam ochii pe proiectia meciului neasteptat de interesant. Sincer, n-am crezut ca Steaua o sa-si gaseasca curajul tocmai la Real acasa. Am mai luat o bere si inca o bere si inca o bere…  Steaua a facut un meci excelent si cred ca curajul lor i-a descumpanit pe cei de la Real. Nu s-au asteptat ca jucatorii Stelei, tocmai in deplasare, sa arate o alta fata. Momentul cel mai misto a fost cand, Dica parca, i-a dat o palma prieteneste pe obraz lui Roberto Carlos. Asta era atitudinea pe care trebuiau s-o arate si la Bucuresti. Sper c-o sa mai vad meciuri ale echipelor romanesti cel putin la fel de frumoase ca asta.

Nu comentez nimic vis-a-vis de gol. Oricum, e o realizare imensa sa tii capul sus in fata Realului la ei acasa. Au castigat printr-un autogol stupid nu pentru ca au jucat mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *