De ce îmi faci trafic (poll review)

Cam acum 2 săptămâni am pus Poll-ul de pe prima pagina din sidebar. Deh, sunt curios de ce vine/revine lumea pe aici. N-au răspuns decât 17 persoane dar deja se văd rezultatele.

Întrebarea poll-ului este :

De ce îmi faci trafic ?

Iar variantele de răspuns sunt :

* Că-mi place cum scrii.
* Că ești un dobitoc da’ nu mă pot abține.
* De plictiseală.
* Ca să-ți dau click pe ads să scoți și tu bani de-o bere, amărâtuleâ€Â¦

Îmi pare bine dacă oamenii votează primele 2 variante (da, chiar și-a doua). Mi se fâlfâie dacă mă consideră cineva dobitoc. Atâta timp cât revine p’aici am șanse ori să-i schimb părerea ori să-i demonstrez ca are dreptate. Dacă nu se poate abține atunci înseamnă că sunt la fel de bun ca o emisiune de-a lui Dan Diaconescu cu Bahmuțanu și Prigoană divorțând în direct. Bun și-așa….

Ultimile 2 variante de răspuns sunt cele mai nasoale din punctul meu de vedere. Dacă mă vizitează cineva “din plictiseală” atunci înseamnă că nu-i un cititor zilnic (în afara cazului în care n-are nimic de făcut p’acasă și se plictisește rapid și des). Ultima variantă înseamnă că cititorii respectivi își închipuie un sysadmin jerpelit cu un carton murdar în mână pe care scrie “Need Money for Beer, Pot and Hooker”.

În concluzie, acum aveți ocazia să criticați sub forma unui comentariu tot ce doriți legat de blog. Promit că nu cenzurez și nu moderez nimic. Chiar și papagalului cu IP de Antenă îi voi lăsa comentariu public (după ce-l scot din spam unde ajunge de obicei).  Așa că, go on…

11 Comments De ce îmi faci trafic (poll review)

 1. nexus

  As spune 1 si 3. 1 fiind motivul pentru care dau pe aici, iar 3 cauza pentru care apar cu N vizite pe zi. :))
  La 4 se potrivea poanta cu “will work for bandwidth. ;)

  Reply
 2. deconectat

  Hmmm…sa zicem 1…cu toate ca daca am treaba nu prea dau pe aici, deci si 3 se aplica. Clickuri nu-ti dau pe reclame! Ce, vrei sa te imbogatesti din clickurile mele?! :P
  Si totusi, ce poll?

  Reply
 3. Dorin

  revin ca mi se pare interesant. numai ca uit destul de des sa il vizitez.
  daca ai scrie ceva in fiecare zi ar fi altceva

  Reply
 4. Klau

  Pentru ca imi place cum si CE scrii (exceptie face rubrica ‘Today I Hate’ a carui sens nu i-l gasesc). Totusi, scrie si tu putintel mai des, dar nu fa compromisuri de calitate.

  Reply
 5. the

  din pacate cam putine posturi despre munca unui sysadmin, despre rezolvarile problemelor aparute..etc…

  Reply
 6. Blegoo

  Zic si eu, la fel ca Znuff… Poll? Ce? Unde? Care? Aaaa…da. Acuma l-am gasit. Si am si votat.
  Vorbind doar pentru mine, eu ma incadrez la 1.
  Dar…indiferent ce spun altii, nu cred ca cineva vine pe blogul tau din plictiseala. Oricum, intrebarea mi se pare aiurea…cum vine aia, sunt plictisit, ia sa dau pe la ala p-acolo, sa vad el ce mai zice?! Ce, mi s-ar risipi plictiseala? Ori, ce? Cat despre cititori zilnici…vrei sa citesc acelasi lucru de 10 ori? Am venit, am citit, mai vin cand mai apare ceva nou.
  Uite, un exemplu de blog unde oamenii se mai duc din plictiseala e blogul lui zoso. Fiindca el scrie consistent/mult/zilnic/variat ca subiecte. Deci, citesti titluri de articole, unele poate sunt interesante, alteori pleci dupa primele 8 secunde.
  Big Lazy Sysadmin e altfel…e mult mai personal, daca vrei. Si nu cade in penibil, indiferent de cat de personal e punctul de vedere. Si stilul de scris e deosebit, placut la citit.
  Nu cred ca ar trebui sa scrii mai des decat o faci. O sa devina ceva fortat, scremut, zic.
  Click nu dau la aduri nicaieri, la nimeni. Fiindca nu sunt interesat de reclame.
  Dar de ce ai devenit tu brusc interesat de subiectul asta? Te pregatesti de o crestere masiva de trafic? Ori…

  Reply
 7. Meekuu

  evin ca mi se pare interesant. numai ca uit destul de des sa il vizitez.
  daca ai scrie ceva in fiecare zi ar fi altceva

  și

  Pentru ca imi place cum si CE scrii (exceptie face rubrica à¢â‚ ¬Ã‹Å“Today I Hateà¢â‚ ¬â„ ¢ a carui sens nu i-l gasesc). Totusi, scrie si tu putintel mai des, dar nu fa compromisuri de calitate.

  Aș scrie mai des dacă aș avea inspirație/timp/subiecte. Câteodată, în timpul zilei, dau de câte-o chestie despre care spun c-ar merita să apară aici dar ori uit complet ori pierd ideea de baza care ar face-o interesantă/amuzantă.

  din pacate cam putine posturi despre munca unui sysadmin, despre rezolvarile problemelor aparute..etcà¢â‚ ¬Ã‚ ¦

  Mdap, îmi fac autocritica destul de des pe tema asta. Sunt multe chestii pe care nu le pot povesti din respect pentru anumite persoane implicate. Pe altele nu le pot povesti din cauza că ar implica chestii legate de activitatea unor clienți destul de sensibili. And so on… Pe de altă parte, e o treabă destul de monotonă odată ce am un sistem funcțional. Monitorizare, adăugare useri, politici, etc…

  Nu cred ca ar trebui sa scrii mai des decat o faci. O sa devina ceva fortat, scremut, zic.
  Click nu dau la aduri nicaieri, la nimeni. Fiindca nu sunt interesat de reclame.
  Dar de ce ai devenit tu brusc interesat de subiectul asta? Te pregatesti de o crestere masiva de trafic? Orià¢â‚ ¬Ã‚ ¦

  N-o să scriu forțat. Mai bine mai rar decât des și prost. Cât despre ad-uri, stai calm, 35$ în 2 luni n-o să mă îmbogățească. Poate când o să apară adsense pentru feed-uri. Cu anumite limite sunt de acord cu ad-urile. În cazul bloggerilor nu cred c-o să-și ia nimeni Ferrari din banii de pe adsense.
  Trafic ? Heh, sunt orgolios și pe de-o parte un trafic mai mare mi-ar conveni. Pe de altă parte prefer liniștea oferită de un număr restrâns de cititori care mă descoperă întâmplător. N-o să mă apuc să comentez în stânga și-n dreapta doar ca să-mi las link-ul și să am parte de mai mulți cititori așa. De obicei, n-am comentat decât atunci când aveam ceva de spus. Și doar după o perioadă mai îndelungată de citit blogul respectiv și de a-mi face o părere despre autor.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *