De ce mi-e frică…

Am mai spus treaba asta. Mi-e frică de faptul că ăia care au acum 10-12 ani o să-mi plătească pensia.

Cum să te asiguri că poți fura într-o țară la infinit ? Simplu, distrugi viitorul țării. Și începi prin a distruge sistemul de învățământ. Iar pe ăia care totuși mai scapă cu ceva în cap după ce trec prin sistemul de învățământ  îi obligi s-o taie prin țări străine ca să nu moară de foame aici. Ce rămâne e masa de manevră. Ori sunt atât de săraci încât nici nu le mai pasă de ceea ce fac ăia de la putere ori sunt băgați în combinații cu ăia de la putere. La naiba, suntem o țară latină și avem toate șansele să dezvoltăm o frumoasă mafie ca prin Italia sau chiar ca-n statele Sud-Americane. Acum încă-i se mai poate face ceva. Asta-i miza zilele astea. De asta mi-e frică.

Mă certam acum câțiva ani cu un puști de 18 ani cu clare afinități PRM-iste. Îi spuneam atunci că PRM a fost, este și va fi pârghia PSD-ului prin care-i manevrează pe cei cu afinități extremiste. Întotdeauna latră dar la greu va fi lângă PSD.

PNL-ul e singurul partid din “aglomerația” anti-Băsescu care a fost obligat de rațiuni materiale să facă treaba asta. Băsescu i-a faultat grav prin faptul că nu a urmat legea sacră a schimbului de putere. N-a vrut să se rezume la cei aflați în opoziție ci i-a agățat și pe ăia de la putere. Nasoală treaba…

Ce naiba vom face noi ? Stăm și-o frecăm la TV și ne văităm sau încercăm să le dăm la gioale să priceapă că încă ne pasă ?

1 Comments De ce mi-e frică…

  1. Neagrigore

    Pai nu e mai bine sa iti faci pensie privata, atunci nu mai depinzi de cei care au acum 10-12 ani. Mie sincer de ce imi este cel mai tare frica la generatia tanara nu este lucrul mecanic pe care pot sa il elibereze in stratosfera. Cred ca ar trebui sa ne fie frica de conceptia lor de viata, Weltanschaunng (sper ca l-am scris bine, oricum nu l-am mai pronuntat de ani de zile). Acum doua zile, la Liviu Mihaiu in emisiune, un pusti, Razvan Crisan, explica invitatilor (Emil Hurezeanu, Alina Mungiu Pippidi, Alex Stefanescu, Ovidiu Nehoiu) cum sistemele politice actuale sunt perimate, iar statul ar trebui sa se inspire din modelul multinationalelor, de asta ar trebui sa ne fie frica. Il si vad pe Becali facand o analiza SWAT a starii nationale, stabilind impreuna cu nepotii lui niste obiective SMART pentru viitor. Felicitari pentru curajul de a discuta politica cu pustii.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *