Am auzit pe la 8 la știri (eram cu spatele la TV și nu mai țin minte postul dar mi se pare că era pe Pro TV) cum că nesimțiții din Camera Derutaților vor toți laptop-uri. Ce m-a enervat în mod deosebit a fost un nene care comenta cât de vechi și proaste sunt laptop-urile pe care le au ei acum și că, citez, “sunt la nivelul copiilor de clasa a V-a”. Și după aia arata un nene parlamentar cu un Compaq Evo (cred) în față. Uite așa ajung să am reacții necontrolate și să urlu prin casă “Sugi pula ba !”.  Nu am idee ce aplicații complicate folosește nenea deputatu’ da’ pot să pun pariu că nu-i trebuie prin parlament mai mult de o suită Office, un client de mail și un Solitaire ca să-și calmeze mintea obosită de efortul pe care-l depune lucrând la biluțele de muci în timpul ședințelor.

Și ca să fie bâlciul complet acum vor toți laptop-uri și telefoane mobile noi. Toți cei 330 (appx) îmbuibați nesimțiți care bășesc scaunele Parlamentului.  Și vor să dea pe un laptop 4000 RON.

Hai să vedem ce oferă piața. Cel mai ieftin laptop nou-nouț costă 1600-1700 RON. E un model ieftin, pentru utilizatori fără pretenții. Un laptop mediu, în funcție de diversele cerințe, ajunge pe la 3000 RON.  Modelele mai scumpe, sunt de la 4000-6000+ RON.  În condițiile în care vrei să cumperi 330 de bucăți, orice firmă de pe lumea asta va face o reducere de preț semnificativă.  Acum întrebarea mea e următoarea, nesimțiții se înfing direct la cele mai scumpe laptop-uri de pe piață sau pur și simplu vreun șmecheraș tre’ să scoată niște bani și le vinde niște chestii de nivel mediu la un preț “bun”, plătit de noi, proștii ?