afacere sau tupeu ?

Am auzit pe la 8 la știri (eram cu spatele la TV și nu mai țin minte postul dar mi se pare că era pe Pro TV) cum că nesimțiții din Camera Derutaților vor toți laptop-uri. Ce m-a enervat în mod deosebit a fost un nene care comenta cât de vechi și proaste sunt laptop-urile pe care le au ei acum și că, citez, “sunt la nivelul copiilor de clasa a V-a”. Și după aia arata un nene parlamentar cu un Compaq Evo (cred) în față. Uite așa ajung să am reacții necontrolate și să urlu prin casă “Sugi pula ba !”.  Nu am idee ce aplicații complicate folosește nenea deputatu’ da’ pot să pun pariu că nu-i trebuie prin parlament mai mult de o suită Office, un client de mail și un Solitaire ca să-și calmeze mintea obosită de efortul pe care-l depune lucrând la biluțele de muci în timpul ședințelor.

Și ca să fie bâlciul complet acum vor toți laptop-uri și telefoane mobile noi. Toți cei 330 (appx) îmbuibați nesimțiți care bășesc scaunele Parlamentului.  Și vor să dea pe un laptop 4000 RON.

Hai să vedem ce oferă piața. Cel mai ieftin laptop nou-nouț costă 1600-1700 RON. E un model ieftin, pentru utilizatori fără pretenții. Un laptop mediu, în funcție de diversele cerințe, ajunge pe la 3000 RON.  Modelele mai scumpe, sunt de la 4000-6000+ RON.  În condițiile în care vrei să cumperi 330 de bucăți, orice firmă de pe lumea asta va face o reducere de preț semnificativă.  Acum întrebarea mea e următoarea, nesimțiții se înfing direct la cele mai scumpe laptop-uri de pe piață sau pur și simplu vreun șmecheraș tre’ să scoată niște bani și le vinde niște chestii de nivel mediu la un preț “bun”, plătit de noi, proștii ?

7 Comments afacere sau tupeu ?

 1. nexus

  Poate avem “noroc” si vor toti Tablet PC (cum au ministrii din ce-mi amintesc).
  Nu stiu daca o treime din ei stiu cum se foloseste bine calculatorul si acum i-am lovit nevoia de laptop.
  Ca si stau mult prin Parlament si nu au pe ce sa citeasca proiectele de legi…
  Strang de gat pe oricine mai vine cu idei gen “aparatorii democratiei”.

  Reply
 2. T-B0N3

  In afara de faptul ca este o aberatie si mai mult de jumatate dintre ei nu stiu unde sa gaseasca Start-ul pe taskbar, s-au gandit ca este inca o afacere buna pentru ca un anumit parlamentar X sa isi deschida rapid o firma de calculatoare, care o sa castige o licitatie inexistenta, si o sa le vanda 330 de laptopuri ieftine (stim cu totii ca 256ram 1 ghz si 40 gb hdd e prea tare), la pretul celor super duper performante. Si uite asa isi mai fac niste bani pe fundul nostru … ah da, si acea firma va avea un regim special si nu va face nici un fel de discount. Ca asa e la noi.

  Reply
 3. nexus

  Si poate se va propune si un proiect de lege pentru scutirea de taxe a acestei firme, ca doar asa e frumos, nu?

  Reply
 4. nexus

  Breaking News: azi la votarea proiectului pt modificarea legii referendumului (ca asta ne durea pe noi acum) au fost prezenti 113 deputati (din cei peste 300). Restul or fi fost acasa la mama si plangeau ca statul rau ne vrea sa le ia laptop sa joace si ei Solitaire…

  Reply
 5. secu

  ei isi iau laptopuri de mii de euro bucata, dar au refuzat ca tinerii si copii din romania sa participe in programul un laptop de 100 (130) de dolari, initiat de ONU

  jalnici
  FMM

  Reply
 6. nexus

  Pai doar nu suntem tara subdezvoltata – la cat au alocatia copii strang si ei banii 30-40 ani si-si iau singuri laptop, nu?
  Si ne mai miram de ce fug de ideea votul uninominal si urla ca nu stiu ce pateste Romania daca se adopta ideea.

  Reply
 7. Watt

  Niste hahalere hamesite.

  Personal am cunoscut un asemenea idiot care din fericire nu mai e in Parlament. Si pentru cretinul de el, HP erau singurele laptopuri, nu contau celelalte, el d-ala vroia! Si d-ala scump!

  Sa nu-i tarasti prin maracini si urzici, f*tu-le muma-n cur de jigodii?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *