Lucruri pe care trebuie să le țin minte de-acum înainte când mai am de gând să cobor la metrou într-o zi liniștită (a se citi “fara mulți pasageri pe RATB”).

1. Nu te urca într-un vagon în care nu mai există decât unu’ îmbrăcat ciudat și înc-o gagică speriată de bombe. Riști ca ală îmbrăcat ciudat să fie vre-un țăcănit cu prea mulți ani de Politehnică la activ și să înceapă să facă scandal prin vagonul de metrou. Ca să-l ignor n-aveam cum să ma uit decât înspre gagică, deh, n-ai peisaj pe-afară în afară de cabluri. Care gagică, la următoarea stație a coborât și s-a suit în vagonul alăturat.

2. Inutil să asculți muzică la căști în metrou. Toate sunetele joase sunt acoperite de zgomotul de fond. Aveam impresia că toți cântă fals, nu mă puteam bucura de căștile mele de care sunt, în general, mândru. Scot binișor bași pentru niște căști auriculare. La “Cranberries – Dreams” (unde-mi place cum sună tobele în background) am renunțat să mai ascult.

3. Cei 2-3 idioți care stau fix în fața ușii când vrei să cobori deși te văd că ești mai mare decât ei. Având în vedere că suntem în ajun de Craciun n-am băgat decât un cot finuț fară să intru cu umărul în ei.

4. Cei 2-3 idioți care stau fix lângă aparatele prin care ieși de la metrou și se iau (mai ales în ajun de Craciun) de toate gagicile care trec pe lângă ei.