Vacanță – over

Gata, mi-am rezolvat problemele ceva mai devreme decât am prevăzut eu. În mare, am tras o fugă până la Zalău ca să cumpăr 12 litri de pălincă și că n-aveam cu ce să le aduc în București mi-am cumpărat și-o mașină.

Dintre “highlights” merită amintite :

La SNCFR diferența dintre bilet la compartiment cu 4 cușete și bilet la compartiment de 6 cușete constă doar în faptul că ultimile cușete de sus sunt rabatate.

Tot  la SNCFR să nu faceți greșeala s-o rugați pe cea care vă dă biletele la agenție să vadă dacă poate să nu mai pună încă 2 persoane în compartiment. S-ar putea să pățiți cum am pățit eu și frate-meu și să vă treziți cu încă 2 babe care mai și țineau neaparat să doarmă jos. Când le-am explicat că eu, la cele 130+ kg ale mele, s-ar putea s-o aduc mai aproape de lumea de apoi pe una din ele dacă sunt obligat să dorm sus, au dat din umeri. Noroc cu nașu’ care a înțeles situația și ne-a “cazat” într-un alt compartiment dintre celelalte 3 rămase libere în vagon (mdap, aia de la agenție chiar a fost neagră-n ceru’ gurii).

Tot în SNCFR, noroc cu nașu’ că a știut să facă bișniță finuț și ne-a vândut bere după ce noi am terminat-o pe-a noastră. În altă ordine de idei, în astea 2-3 zile am băut mai multă bere decât am băut în București luna trecută.

În Zalău am avut baftă și-am găsit o mașină cam așa cum o doream (și cu asta am și răspuns la tag-ul primit din 2 locuri, Blacknight aka. Cosmin și alexis). Dispuneam cam de 5500 € de dat pe-o mașină. Aveam în plan ceva euro 4 pe benzină, de preferabil motor VW, în cel mai rău caz Opel).  Am găsit un VW Polo în 5 uși, cu motor de 1.4 MPI din 2001, în stare absolut perfectă, la 5600 €. Consum mediu Zalău – București = 5,5%. Pe autostradă am călcat-o pe la 165km/h. Cam p’acolo mergeau și pretențiile mele în ceea ce privește mașina. Vroiam ceva cu care să mă pot mișca prin oraș (știu, mișcatul cu mașina în București e relativ), să nu consume mult și să fie o mașină fiabilă. În plus am avut bafta să găsesc o mașină bine întreținută, cu dotări mai mult decât decente (climă, EPC, genți aluminiu) și să rămân și în relații bune cu băiatul de la care am luat-o.

În rest am dat nițel prin CJ ca să iau puncte pentru WoT la thawte (apropos de ceea ce vă spuneam AICI), am dormit o noapte în Rășinari (pe unde-mi fac de obicei vacanțele de vară) și am rămas plăcut impresionat de modul în care se circulă cu mașina prin nord-vestul țării. În CJ, aglomerație cam ca-n București. N-am auzit nici un claxon atunci când s-a făcut verde la semafor și eu eram cu ochii în butoanele de pe bord căutând o metodă de-a porni ștergătorul de pe spate. Și nici la următoarele 2 stopuri când găsisem butonul dar încercam să-l fac să și stropească cu ceva. Cam la fel a fost și prin Sibiu și în Zalău. În București, nici n-am ieșit bine de pe autostradă și-au și început disperații să claxoneze fix în față la Metro Militari.

8 Comments Vacanță – over

  1. InnOcente*

    Eu credea că astea nu trebuie băute în 24 de ore de la deschidere, dar se pare că piticu a luat recomandările de pe ambalaj în serios… Hâc… cred că am băut cam mult :P

    Reply
  2. irina

    da cusetele alea n-au numar, cum au locurile de stat in cur? daca pe biletele voastre erau cusetele de jos, atunci puteau babele sa stea si in cap, ca tu dormeai pe locu tau.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *