Bombardier sucks

Azi, după multă vreme, am prins un metrou din ăla jegos de-al nostru, neaoș de la Titan spre muncă. Dimineața de obicei mi-era groază să mă îngrămădesc în Bombardierele alea noi și pline. Prin stații lungeam gâtul doar, doar prind și eu un firicel de aer mai rece din afara metroului.

Eh, cu astea neaoșe alta-i viața. Din punct de vedere al confortului călătorului diferența-i ca de la cer la pământ. Cu toate geamurile deschise în el mai că nu-ți fluturau pletele în vânt cu metroul plin. Era nemaipomenit.

Aceeași treabă e valabilă și în cazul autobuzelor noi. Oricât de leneș sunt am preferat să merg pe jos 2 stații decât să mă urc într-un coșciug pe roți în care pute-a hoit și-s peste 50 de grade în interior.  Eu unul consider banii ăștia aruncați. Dac-ar veni să mă controleze cineva într-un autobuz din ăsta, i-aș întinde 50 de bani și i-aș spune că atât consider că merită călătoria în condițiile date. Dacă comentează, l-aș pune să stea cu obrazul lipit de barele de susținere să vadă cum e…

În altă ordine de idei, de ce naiba nu schimbăm noi lucrurile și începem să muncim noaptea și să dormim ziua ? Noapte e răcoare, e frumos, se mai face economie de curent pentru că aerul condiționat nu mai e forțat la fel de mult, lumea ar fi mai calmă, ce mai, numai avantaje. Iar ziua, ori dormim ori stăm și bem bere la terase. Termenul “viață de noapte” o să se transforme în “viață de zi”. Nu mai zicem c-am “pierdut nopțile prin baruri” ci “am pierdut zilele prin baruri”. Eh, cum sună ?

7 Comments Bombardier sucks

 1. octavian

  sunt eremetice bombardierele, nu au aer conditionat ci doar un sistem de ventilatie.si eu ma bucur cand vine un metrou grafitizat dar cu geamuri, care se deschid si in care ai aer. cat despre autobuzele citaro, vai de mortii lu videanu cat de injurat e, cele mai bune mi se par Ikarusurile, geamuri mari pe amandoua parti, aer pcata ca sunt “poluante”.

  am trait sa o vad si pe asta intr-un autobuz citaro pe linia 311, functiona aerul conditionat adevarat ca numai la sofer dar e ceva decat deloc.

  Reply
 2. nexus

  Pe noile rame de metrou si autobuze sistemul nu e facut sa fie eficient cand e la 110% din capacitate. Astea sunt facute sa vina la maxim 5 minute si sa ia pasageri la nivel de bun simt. Dar la noi astepti de uiti ce vroiai si cand vine toata lumea sta ca in cutia de sardine.

  Cu autobuzele apare si o problema particulara – s-au gandit ei ca nu are rost sa mai dea 10.000 euro la bucata ca sa aibe si aer conditionat deoarece “ar fi fost util doar 2-3 luni pe an”. Intrebarea mea este, la cat costa un autobuz de la Mercedes (si ce spagi s-au luat), chiar mai contau astia 10.000 la bucata? Dam sute de milioane de euro anual pe jegurile din Parlament/Guvern si ne-a apucat economia FIX la aerul conditionat din transportul in comun. Ca doar e pentru “fraierul de rand”.

  Reply
 3. Znuff

  Eu oricum am schimbat fusul orar. De 2 saptamani lucrez numai noaptea si ziua o dorm. Doar ce m-am trezit la ora asta ca azi au fost 48 de grade in Neptun/Mangalia. Doar nu eram nebun sa ma duc la munca, chit ca am AC… dar drumul pana acolo? (aproximativ 1km de mers pe jos)

  Reply
 4. Noi

  oarece crasme ar da faliment.

  totusi ideea e buna: vara petrecem ziua si lucram noaptea.

  parerea mea.

  Reply
 5. octavian

  Hai ma nexus sa ne lase cu taxtul asta de doi bani, da, ar fi solutie daca in loc sa stai 10-15 minute in statie ai sta maxim 3 minute. poate ar fi altfel…mai relaxat

  Reply
 6. Klau

  Pai ce farmec ar fi sa ies dintr-un club muci de beat si cand colo, surprize surprize, everyone can see you. Nu prea merge tata. Betia are farmecul ei specific pe timp de noapte. Si-acum imi amintesc cand eram cu corturile, vin vreo 10 tipe din sat cica sa alea-alea, toti eram muci de beti (eu cred ca cel mai beat eram, ca eu sunt omul berii, nu al tariilor ‘servite acolo) si la un moment dat cand vin 2 tipe spre mine sa se introduce eu fac: stati 2 sec va rog si pac, vomit. Imi zic ele ceva acolo, eu acelasi test si pac (era intruneric bezna). Deci na, noaptea e noapte :D …parerea mea

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *