De data asta laude…

Anul ăsta a început bine.  De când m-am întors în București am avut contacte cu 2 magazine de pe care am comandat online. Contacte în urma cărora am rămas cu o foarte bună impresie.

Primul e f64. Care cred că-i cel mai lăudat magazin la ora actuală. Da, are o nișă destul de restrânsă dar pe care se mișcă extrem de mișto. Am cumpărat de la ei un aparat Nikon D40 comandat marți în jurul orei 15 și pe la 17 deja mă chemau să-l ridic. L-am ridicat miercuri și am trecut printr-o experiență foarte mișto. Un consultant de vânzări a stat și-a s-a ocupat extrem de profesionist de comandă din momentul în care am intrat în “mâna” lui și până am părăsit magazinul. Își cunosc excelent produsele, au stocurile actualizate destul de rapid și ce m-a lăsat oarecum mască a fost modul în care și-a cerut scuze că pe site încă apare oferta cu card de memorie A-Data și ei au schimbat-o cu Kingston și nu mai au A-Data.
Tare aș vrea ca majoritatea magazinelor online cu profil IT de pe la noi să aibe modul de lucru al celor de la F64…

Nota 10+

Al doilea e ShopIT. Cred că-i a 3-a sau a 4-a comandă pe care-o fac de la ei după momentul cu PDA-ul de prin Octombrie 2007. Înainte de-a pleca în concediu am cumpărat o placă video ca s-o montez unui amic iar ieri/alaltăieri am avut nevoie rapidă de un card reader (pentru că jucăria mea veche se pare că are probleme cu cardurile SDHC). Comanda cu placa video a mers ceas. Comandată într-o zi, adusă a doua zi. Scurt și rapid. Zilele alea eram oricum în viteză și n-am prea apucat să diger prea bine modul în care s-au mișcat. Oricum și comanda era peste 500-600 RON.  Card reader-ul în schimb costa sub 30 RON. Și l-am comandat într-o seară iar a doua zi dimineața eram sunat la telefon să mi se spună că în jurul orei 17 pot să vin să ridic produsul. La ora 15:40 am primit și SMS și mail că produsul a ajuns pe stoc și pot veni oricând să-l ridic. Naibii, cred că mai mult au pierdut bani cu comanda asta și totuși absolut totul a decurs așa cum ar trebui să decurgă la orice magazin care vrea să aibe o anumită imagine.

Nota 10

(Nu, nu am primit nici o reducere și nici o sponsorizare de la nici unul din ele :P ). Și nici nu le fac reclamă aici.

7 Comments De data asta laude…

 1. jollyca

  Intr-adevar, F64 este singurul magazin online cu care n-am avut absolut niciodata probleme si am comandat tot felul de prostii de la ei, de la obiective la simpli acumulatori. Deasemenea si cand m-am dus sa cumpar direct de la magazin m-am “lovit” numai de oameni prompti, amabili si care au stiut sa sa ma indrume.

  Reply
 2. nwradu

  De ShopIT nu ma plang nici eu si de acolo cumpar lucrurile marunte. De f64 tot asa, numai de bine. Dar totusi la ambele magazine te-ai dus tu sa ridici marfa. Ei doar au scos-o din depozit si cata vreme nu ai comandat ceva mai greu de adus o ai mereu a doua zi, poate chiar pe loc. Comanda ceva de stoc limitat si cere sa iti fie livrat si vezi apoi cum se misca lucrurile.

  Mie mi-a placut recent de avstore.ro, un magazin de care nu mai auzisem niciodata, dar am comandat pe la ora 10 un televizor de acolo, mai mult ca sa vad in cat timp mi-l pot aduce, deoarece alte magazine imi spusesera ca nu pot da un termen exact pentru ca depinde de Samsung. Si totusi la ora 11 m-au sunat sa-mi spuna ca au in stoc modelul si ca il pot livra la ora 16 la mine acasa, i-am rugat sa-mi trimita factura pe mail si am achitat-o prin transfer bancar, la ora 15 aveam televizorul in camera.

  Reply
 3. Meekuu

  A.Faith, există un “lazy” care nu-i pus tocmai degeaba prin adresa blogului :)). În mod sigur aș cumpăra și alte treburi online.
  Mai ales atâta timp cât am dreptul de-a returna produsele comandate online atunci când nu sunt mulțumit de ele fără a da explicații suplimentare (e prin legea comerțului electronic).

  nwradu, problema cu stocurile limitate ține mai puțin de ei și mai mult de importatori/distribuitori. Am avut și eu tangențe cu Scop, MBD și alții și cam știu ce scârbă și cam cât de românește știu să-și facă treaba… Când o să avem un lanț de distribuție care se mișcă ceas poate o să se mai schimbe lucrurile. Ideea e că nici chestiile elementare gen relațiile cu clienții nu merg foarte bine.

  Reply
 4. AndradaS

  De ce sariti toti in capul celui care a trait o experienta draguta in Romania. Da! exista si oameni seriosi si firme serioase care se tin de primisiunile lor.
  Pentru ca Internet-ul se dezvolta foarte repede si pentru ca acuma este foarte usor sa iti deschizi o firma sau un magazin online, exista mai multe oportunitati de a te face cunoscut, mai multe sanse sa fii multumit si mai multe sanse sa fii online, serios sau neserios. Dar in Romania acest lucru se ia in nume de rau, este doar o faza peste care se va trece la un moment dat. Sunt multe firme de succes care sunt specializate pe It, sunt online si care castiga foarte bine.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *