Am peste un an de când am pus IPTV și internet de la Romtelecom. Și sunt cu inima îndoită în ceea ce privește păstrarea contractului.

Pe de-o parte internetul merge strună. O singură dată am avut o avarie mai nasoală dar s-a remediat cam în același timp cât se remediau și problemele legate de echipamentele de pe scară de la RDS. În rest, upload-ul de 25 Mbps, download-ul de ~90Mbps și o conexiune stabilă mă fac să nu regret RDS-ul.

Pe de altă parte IPTV-ul lor pare lăsat în mizerie. De când am serviciul de IPTV, în meniul decodorului au rămas aceleași opțiuni cu “Disponibil în curând” și tot nu pot să creez o listă de canale favorite în care să navighez cum vreau. Ordinea setată de ei este și aia fără nici o logică. Le au oarecum grupate pe criterii dar de exemplu posturile de filme încep de la 200 dar programele românești uzuale încep de la 111, posturile de sport de la 300, posturile cu documentare de la 341, posturile în limbi străine de la 552. Observați vreo logică ? Că eu unul nu observ. Ah, o fi având vreo relevanță pentru gigelul care-a gândit schema. Că seamănă cu modul în care aloc și eu adresele IP dintr-o clasă. Da’ măcar acolo ordinea are relevanța doar pentru mine ca administrator nu și pentru o grămadă de abonați care plătesc pentru un serviciu de rahat.

Între timp RDS-ul a făcut un mare pas în față și oferă direct card CI+ pe care-aș putea să-l bag direct în televizor și să rezolv problema unui device prost gândit și limitat. Dar totuși e RDS, nu prea aș vrea să-mi întorc din nou curul la ei.  Și la o adică nici nu mă uit atât de mult pe la televizor. Dar nici nu-mi place să fiu nevoit să memorez numerele de canale când caut ceva rapid.

Mai e un aspect la care mă gândesc. Sper ca iminenta rebrand-uire a Romtelecomului în “T-Mobile” sau cum decid să-și spună să aducă o unificare a serviciilor sub același brand. Adică să pot să beneficiez de-o ofertă și pentru abonamente de telefonie mobilă. Și dacă vor face o astfel de ofertă la pachet suficient de atractivă e posibil să mă convingă să mă împac cu neajunsurile unui IPTV implementat cu curul. Pentru că telefonie mobilă de la RDS nu-mi iau în mod sigur deocamdată.

Decizii, decizii…