Decizii, decizii

Am peste un an de când am pus IPTV și internet de la Romtelecom. Și sunt cu inima îndoită în ceea ce privește păstrarea contractului.

Pe de-o parte internetul merge strună. O singură dată am avut o avarie mai nasoală dar s-a remediat cam în același timp cât se remediau și problemele legate de echipamentele de pe scară de la RDS. În rest, upload-ul de 25 Mbps, download-ul de ~90Mbps și o conexiune stabilă mă fac să nu regret RDS-ul.

Pe de altă parte IPTV-ul lor pare lăsat în mizerie. De când am serviciul de IPTV, în meniul decodorului au rămas aceleași opțiuni cu “Disponibil în curând” și tot nu pot să creez o listă de canale favorite în care să navighez cum vreau. Ordinea setată de ei este și aia fără nici o logică. Le au oarecum grupate pe criterii dar de exemplu posturile de filme încep de la 200 dar programele românești uzuale încep de la 111, posturile de sport de la 300, posturile cu documentare de la 341, posturile în limbi străine de la 552. Observați vreo logică ? Că eu unul nu observ. Ah, o fi având vreo relevanță pentru gigelul care-a gândit schema. Că seamănă cu modul în care aloc și eu adresele IP dintr-o clasă. Da’ măcar acolo ordinea are relevanța doar pentru mine ca administrator nu și pentru o grămadă de abonați care plătesc pentru un serviciu de rahat.

Între timp RDS-ul a făcut un mare pas în față și oferă direct card CI+ pe care-aș putea să-l bag direct în televizor și să rezolv problema unui device prost gândit și limitat. Dar totuși e RDS, nu prea aș vrea să-mi întorc din nou curul la ei.  Și la o adică nici nu mă uit atât de mult pe la televizor. Dar nici nu-mi place să fiu nevoit să memorez numerele de canale când caut ceva rapid.

Mai e un aspect la care mă gândesc. Sper ca iminenta rebrand-uire a Romtelecomului în “T-Mobile” sau cum decid să-și spună să aducă o unificare a serviciilor sub același brand. Adică să pot să beneficiez de-o ofertă și pentru abonamente de telefonie mobilă. Și dacă vor face o astfel de ofertă la pachet suficient de atractivă e posibil să mă convingă să mă împac cu neajunsurile unui IPTV implementat cu curul. Pentru că telefonie mobilă de la RDS nu-mi iau în mod sigur deocamdată.

Decizii, decizii…

17 Comments Decizii, decizii

 1. enzo

  T-Mobile e scump de obicei. De exemplu in ungaria e cel mai scump. Serviciile nu sunt cele mai bune.
  Telefonia mobila de la RDS e uneori ampolea, probleme cu sms’urile de pe la banci sau in roaming, dar macar e eftina.
  Recent am avut surpriza unor reactii destul de pozitive pe partea de suport tehnic de la RDS.

  Reply
 2. Alex Mihăileanu

  Mie mi s-a părut scump IPTV-ul, aşa că am spus pas. Soacră-mea, de exemplu, are fix de la Romtelecom, abonamentul de 10 lei lunar, şi i-au făcut o ofertă pe care n-a putut s-o refuze: cablu (vreo 60 de canale + HBO pack inclus) absolut gratuit. Pe viaţă.
  Legat de comentariul de mai sus, cu T-Mobile şi cît de scump e, vorbim, totuşi, de România, o piaţă mult mai competitivă pe zona asta de servicii, unde RDS-ul, dacă mai face rost de cîteva sute de milioane de euro şi se gîndeşte la încordat muşchii un pic, ar putea să îngroape competiţia. Apoi, să ne uităm un pic la politica de preţuri Cosmote, au cele mai bune oferte din piaţă. Hai, că dracul nu-i chiar atît de negru :)

  Reply
  1. Meekuu

   Păi si la mine cu pachet de internet+tv+telefonie fixă (că deh, există cerere în casă și pentru așa ceva :D), a ieșit destul de bine la preț. Suficient de bine încât să nu plâng după RDS.
   Problema RDS-ului este legată de infrastructura proastă și de relațiile destul de tâmpite cu clienții. Când am renunțat complet la ei, aveam de gând să renunț doar la internet. Dar au fost suficient de nesimțiți în ziua respectivă să mă convingă să nu păstrez televiziunea.
   De curând am povestit la unul din articolele lui Vali o întâmplare cu gigeii veniți la o reparație în bloc.
   Cutia aia a lor cu echipamente din bloc arată de parc-au trecut rușii pe acolo.
   Da, au crescut mult dar au niște elemente cu care interacționezi direct și care nu-s deloc puse la punct. Și chestiile astea mă fac să-i mai evit deocamdată.

  2. Daffy

   Poți încerca o combinație de Internet Power+ Voce Zero, de la Romtelecom pe partea de internet și CATV de la RDS, cu cardurile alea CI+. Ai ce e mai bun din amândouă și cu asta se rezolvă problema. Din întâmplare am văzut și eu la cineva chestia cu IP TV și mi se pare un gunoi, mai ales că se partajează conexiunea între calculator și streamingul TV, al doilea având prioritate pentru a nu se îngâtui la redare.

 3. Tyby

  Meek-ule, am 3 CI+ – uri in casa, toate functioneaza ceas. De departe cea mai apropiata solutie de ce consider a fi ideal pe partea de TV.

  Pe net nu am de ce sa ma plang, chiar a functionat. Faceam niste statistici acu’ vreo 2 saptamani din monitoare, conexiunea de acasa (in camp!) are un alive ratio de 99.51 % (252 failed test din 59.269 total, pe 206 zile, downtime total de approx. 11 ore, din care mare parte power-failure related).

  Romtelecom, pe acelasi monitor: 17 zile downtime / 550 zile total (95% teste ok). Insa calitatea sucks big-time in urma RDS (sunt multe caderi scurte romtelecom pe care le stiu eu, neprinse in statistici – la RDS nu apar).

  Reply
  1. Meekuu

   Eh, la mine era cam invers. Cam odată pe lună se belea chinezăria aia de switch din cutia de pe hol a RDS-ului și eram nevoit să mă duc cu scăunelul și cu cutter-ul și un șoricel de schimb, să le tai șoricelul cu care “securizează” ușa și să dau restart la switch. Și astea erau cazurile fericite când chiar puteam să fac ceva.
   Făceam asta pentru că alternativa ar fi fost să pierd minute în șir la telefon ascultând o dudă cum îmi spune să scot cablul din router, să-l bag pe direct și tot așa…

 4. Bros

  De când am serviciul de IPTV, în meniul decodorului au rămas aceleași opțiuni cu “Disponibil în curând” și tot nu pot să creez o listă de canale favorite în care să navighez cum vreau

  Vechiul ‘las’ ca merge si asa’.
  Si pe conserva Dolce pe care am avut-o un an si ceva, pana le-a dat prin cap sa mareasca
  tarifele si mie ca e o buna ocazie sa le fac vant din casa (venise RDS cu FO), tot asa, in curand timp de un an jumtate.
  Neglijarea serviciului tv se pare ca e o constanta la ei.

  Sper ca iminenta rebrand-uire a Romtelecomului în “T-Mobile” sau cum decid să-și spună să aducă o unificare a serviciilor sub același brand. Adică să pot să beneficiez de-o ofertă și pentru abonamente de telefonie mobilă. Și dacă vor face o astfel de ofertă la pachet suficient de atractivă e posibil să mă convingă să mă împac cu neajunsurile unui IPTV implementat cu curul. Pentru că telefonie mobilă de la RDS nu-mi iau în mod sigur deocamdată.

  Digmobil e bunicel din punct de vedere tehnic, oricum mult mai bun ca la Vodafone (bine, oricine e mai bun ca Vodafone, ei fiind de fapt ultimii) iar ca oferta de minute nationale bate tot – 1000 minute nationale la 7 Euro TVA inclus sunt o oferta realmente exceptionala.
  Daca stai 99.90% din timp in oras sau se misti intre orase cu semnal, acoperirea nu e o problema si nu ai pretentii sa ai semnal unde ai avea cu Orange, e ok.
  Nu spera in lucruri bune de la T-Mobile (T as in tuica?), o sa vezi dupa ‘rebrandare’ de ce.
  Nemtii vor sa mulga, nu sa ofere decenta Orange sau Digi.
  Dar de ce nu iei TV de la RDS si celelalte servicii de la viitorii T- ?

  Reply
 5. ABS

  La mine e destul de dubioasa combinatia: am internet de la RDS si sunt multumit de ei, TV de la Orange si e so-so (s-a busit de 2 ori receiverul si mi l-au schimbat, in schimb de vazut se vede bine) si telefon de la Orange si imi cam vine sa-l schimb, pentru ca de vreo cateva luni sunt zone din casa in care nu am semnal deloc. Am un amic care s-a portat pe Digi si zicea ca e bine. A venit pe la mine si avea semnal prin casa, si in plus au oferta aia misto cu mult internet pe mobil (eu asta folosesc cel mai mult).
  Asa ca intr-adevar decizii, decizii :)

  Reply
 6. geo

  Meekuu-le uite care e treaba, io lucrez destul de mult cu nemtii … am impresia ca nemtii e nemti doar acasa la ei, la noi e mai mult o ciorba a la grec

  Reply
 7. Silviu B

  Canalele sunt numerotate asa pentru ca sa aiba loc in viitor sa adauge alte canale din aceiasi categorie pana dau de urmatoarea. Vezi daca nu poti sa le ceri si lor TV analog gratuit, ala ar trebui sa aiba si TV digital, pe care sa-l poti prinde cu orice TV capabil de asa ceva.

  Reply
 8. Daniel Mitran

  M-am tot gândit vreo luna cum sa fac cu rețeaua mobila pentru paleta de ping pong (am un Droid micuț ca telefon principal, work and stuff și paleta imensa (momentan Note 2) pentru citează, filme, scris pe blogul lui Meeku) și într-un final am trecut de la o cartela Cosmote la abonament DigiMobil.
  500MB, 200 de minute naționale, tarife incredibil (nici nu știu sigur cât, câțiva eurocenți pe minut) pentru vorbit cu mama
  pe Digi – ul ei din Spania. 2 euro pe luna abonament, ma interesa mai ales internetul.
  Calitatea peste Cosmote, atât ca semnal

  Reply
 9. Ionikalltheway

  Salut,
  Incerc sa tin pasul cu cardurile astea CI+. Am la socrii in locatie un astfel de card, pe UPC, care se comporta la fel ca fostul mediabox, adica dupa cateva ore de privit pe un singur canal, ma forteaza sa apas pe nush ce buton…. Banuiesc ca e un comportament independent de provider, nu?

  Reply
 10. Sergiu

  Și eu sunt abonat Romtelecom, am și Internet și TV. Am aceeași problemă cu grila de programe, am memorat numărul programelor pe care le urmăresc mai des.

  Aștept și eu să văd ce va aduce rebrandingul, deși nu cred că vor fi mari schimbări. :)

  Reply
 11. ZuLu

  Eu am RDS, TV+Net si am avut inima stransa cand m-am legat la ei, stiind de calitatea indoielnica a suportului. De 3 ani nu a picat deloc iar de cand am trecut la cardul CI+ sunt foarte multumit ca am scapat si de cutia aia infecta (dar care pare ceva mai decenta decat cea de la Romtelefon avand in vedere ca puteai sa faci ceva configurari decente pe acolo si ajungeai la o logica intr-un final)

  Reply
 12. ciponne

  Am avut pachet IPTV+Voce+Internet. Am renuntat la IPTV deoarece nu mi-a placut calitatea imaginii. Am televizor cu DVB-C si acum urmaresc programele de pe CATV-ul Romtelecom pe digital. Calitatea este peste IPTV. Ce mi se pare interesant este ca pana acum la programele codate aparea mesajul “Invalid service”. De ieri apare “Lipsa CI module”. Cine stie…

  Reply
 13. ciponne

  Update: Azi, cand reprezentantul RTC mi-a adus noul contract, i-am zis de mesajul “No CI module” si mi-a confirmat ca au inceput sa faca teste cu CI-urile.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *