karmaPână scriu ceva mai serios mai răbdați un mic “rant” legat de karma “pozitivă” pe care se pare c-o am.

1. A trecut aproximativ o lună de când am reziliat contractul cu RDS-ul pentru cablu și internet. Până pe 5 februarie am avut termen să mă duc să predau la sediul lor echipamentele aflate în custodie. Cum ăia de la Romtelecom s-au mișcat cu talent la instalare m-am dus pe 28 ianuarie cu ele. Am mai stat odată la coadă, le-am lăsat acolo și am primit proces verbal.

Ei și aici vine partea mișto. De pe 5 februarie si până în zilele noastre ăia de la RDS mă vânează pe mine să le predau decodorul. Au venit la ușă, mi-au lăsat “amenințare” în tocul ușii, m-au sunat pe mobil, toate cele. Am discutat calm, m-am enervat, m-am calmat din nou, nu contează, eu trebuie să le demonstrez acum că le-am predat. Ce este extrem de amuzant (și vine în sprijinul teoriei mele cu “bad karma”) este că în aceeași zi în care am predat decodorul aferent abonamentului pentru cablu TV (care era pe numele meu) am predat și telefonul mobil aferent abonamentului de internet (care era pe numele “jumătății”). Pe ăla l-au găsit. Pe ăsta nu. Au fost 2 hârtii completate ÎN ACELAȘI TIMP, la ACELAȘI birou, puse în ACELAȘI teanc. WTF ??? Doar de amuzament mă gândesc să-i mai ignor nițel și să-i pun să mai caute chiar dacă-s ocupați cu atâtea rezilieri. O bag pe aia cu “îmi pare rău, n-am timp să vă aduc acum hârtia, mai căutați…”.

2. ING. Oh, da. MUIE ING. Nu am un an de când sunt client ING. Anul trecut de paște, imediat după ce BCR a hotărât că-i un moment bun să-mi blocheze vreo 1500 de lei pe card în condițiile în care eram plecat din București, băncile erau închise și urma o pauză de vreo 3 zile în care nimeni nu muncea, am hotărât să-mi bag picioarele în ei și să mă mut la ING. Chiar dacă am avut un scurt moment la începutul “relației” cu ING în care am fost iar lovit de “bad karma”, până acum am fost mulțumit. Mai nou însă s-au decis să taie dobânda de pe contul curent. Da, ei au banii mei, intră lunar salariul la ei în bancă, le plătesc oricum serviciile de internet banking și alte căcaturi iar ei nu-s capabili nici măcar să ofere un rahat de dobândă. Mă băieți, uitați, eu am făcut o facultate, muncesc de pe la 18 ani, câștig relativ binișor, nu vreți voi să vă țin și io’ niște bani la mine fără dobândă ? Așa, numa’ vreo 2-3 milioane de lei. Promit că vă dau acces la ei atunci când vreți. Ei ? facem afacerea ?

3. Romtelecom. Ei, pe cât sunt de mulțumit de serviciul de internet de la Romtelecom (care merge brici, apropos) pe atât sunt de dezamăgit de IPTV. Și-am auzit că acu’ se laudă că îi schimbă numele și-o să-i zică tot Romtelecom nu Dolce. Mai bine l-ar face funcțional. Care-s problemele ? Păi hai să le iau pe rând :

– Cele mai multe opțiuni din meniu sunt nefuncționale. Radio – pula. Programare emisiuni – pula.

– Sonorul suge. Ba e prea tare, ba e prea încet. Trebuie să folosesc ambele telecomenzi (adică și aia de la televizor) ca să pot să reglez sonorul să nu fie deranjant.

– Nu te lasă să ordonezi canalele. Și-am dat pe un forum pe undeva pe net de un răspuns dat de cineva de la PR de la Romtelecom în care zicea că nu se poate din cauză că posturile TV negociază locul în grila de programe. Mă copii, haide să vă dau o veste minunată (și poate aud vestea asta și posturile TV care negociază). De când nu pot să-mi pun posturile în ordinea dorită n-am mai călcat prin zona în care sunt posturile românești de televiziune. Stau doar prin zona cu programele de filme. Pentru că eu prefer să folosesc cele 2 butoane de Ch+/Ch- de pe telecomandă nu să tastez coduri din 3 cifre. Clar ?

– La RDS aveam posibilitatea de-a vedea Cartoon Network în limba engleză. Aveam opțiunea de-a schimba limba pentru audio per canal. Aici n-am. Am doar la Boomerang. Pentru asta o mare, mare MUIE.

-Mai nou, mulțumită celor de la CNA, au scos canalale de porn. Nu c-aș duce lipsa pornului dar eram de părere că prezența posturilor pornografice în grila de programe la orice oră este un semn de civilizație. Totuși, platforma IPTV permite controlul parental. Iar oamenii fac sex și când e lumină afară nu freacă merluciu pe întuneric în baie ca labagii de la CNA (chiar, sunt curios, la RDS se mai prinde pornu’ în miezul zilei ?).

Ei, aștept acu’ să citească cineva și să fie la fel de prompți ca atunci când s-au grăbit să-mi vândă un serviciu. Și să bage la cap. La o adică nu-s singurul care se plânge de treburile astea și ar trebui să învețe că un client nemulțumit nu rămâne client pentru mult timp. Dacă nu mă credeți întrebați-i pe ăia de la RDS.