Design și implementare UTI

Ați auzit de UTI nu ? Da, ăia care au făcut sistemul de taxare cu card-uri de proximitate în transporturile în comun. Și care o să mai ia un biznis de-o găleată de bani pentru București cel puțin (NetCity).

Eh, până atunci s-au relaxat cu un proiect prin Politehnică. Nu știu și nici nu mă interesează dedesubturile afacerii. Tot ce-o să comentez aici e legat doar de modul de implementare.

În primul rând, apăruse acum ceva vreme pe la Piticu o poză cu unul din sistemele de acces pe bază de carduri de proximitate și/sau parolă. Era cel montat la intrarea în holul unde se află sala unde face Piticu CCNA-ul.

Ce-i foarte funny și Piticu n-a remarcat e faptul că tastatura pe care trebuie să bați parola de accces se află în exterior, la vedere. Mai precis la vederea tuturor celor care trec pe acolo. Și este o zonă extrem de circulată. Cum naiba să-ți bați parola pe aia când poate să te vadă oricine ?

Nu cred că cei de la UTI s-au străduit prea mult cu cercetarea la fața locului a problemelor de genul ăsta. Probabil ei aveau de montat x echipamente și gata. Le-au pus, și-au luat banii și “buh-bye”.

Eh, zilele trecute (de fapt trecute nițel mai demult) am mai descoperit o implementare genială a celor de la UTI. Este vorba de o ușă de acces în clădire (deci ușă exterioară) cu sistem de închidere magnetic și cu acces prin card de proximitate. Vă pun mai jos poza la care vă rog să luați în calcul și că rama ușii este din material plastic.

Design si implementare UTI

GG UTI !

2 Comments Design și implementare UTI

  1. Mihai

    Ai uitat de WC-urile renovate (da, tot din banii studentilor) care put mai rau decat buda comunala… Stiu ca nu e doar vina femeilor de servici… dar totusi…

    Reply
  2. E-nigma

    sistemele de autorizare de la HiD sunt folosite si afara.. ai fi vrut sa-l puna in vreun ungher/colt/fund de culoar si sa faci 10 min de la el pana la usa de intrare sau cum? poate ca implementarea lasa de dorit, e romaneasca (iar UTI sux si la sist de alarma din magazine) dar ideea e buna, IMHO. sa-l faca ingropat in zid, cam ca un bancomat? de-aia si ai card, nu doar parola. sa-ti fure si parola si cardul.. eventual si pe tine?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *