Dezrobirii asfaltat :D

Penultima restanta.

1. Stau in cartierul Militari de la varsta de 6 ani. Cu exceptia vacanteleor de vara petrecute pe la Galati la bunici, aici am copilarit, m-am dus la scoala (scoala 174 de langa sectia 21 de politie) si inca locuiesc in zona.

Exista diverse chestii in cartierul asta care nu cred ca se vor schimba vreodata. Prima dintre ele ar fi parcul fara pomi din spatele sectiei de Politie. E la fel de urat ca atunci cand eram copil si ma jucam pe acolo printre mormane de pamant. Am prins totusi si perioada cand inca erau case acolo. Imi aduc aminte vag de vreo 2-3 curti si un catel latzos intr-una din ele. Casele au disparut cam in 1984-1985. De atunci s-au tot auzit diverse lucruri despre zona aia. Ba ca s-ar construi un cinematograf acolo (prin 1990), ba ca s-ar face un parc frumos pentru copii (a fost mai mult pentru caini). Acum e incadrat de magazine, o spalatorie si vreo 2-3 carciumi. Si de politie, evident.

O alta chestie, pe care-am remarcat-o ceva mai tarziu, se gasea pe Dezrobirii (in continuarea strazii Moinesti). Acolo, chiar la 10-20 de metri de intersectia cu bulevardul, ieseau din asfalt niste placi de beton cu marginile metalice, asezate una langa alta. Le stiu de cand eram prin clasa a 7-a sau a 8-a. Auzisem de la baietii mai mari ca acolo ar fi buncare si tuneluri subterane si ca aia e intrarea. N-am vazut pe nimeni miscand placile alea vreodata.

Ceva mai tarziu, cand mi-am luat carnet, injuram de fiecare data cand mergeam pe Dezrobirii. Trebuiau ocolite placile alea pentru ca riscai sa-ti faci praf anvelopele. Trebuie spus ca strada are pe centru spatiu “verde” iar placile sunt doar pe un sens de mers. Cum strada e deobicei intzesata de masini parcate pe margine si placile se aflau inspre centrul strazii era o chestie destul de nasol de ocolit. Pe de alta parte, cand eram pieton si traversam strada aia, daca veneau multe masini si ma grabeam mergeam pe strada pe prin dreptul placilor inspre bulevard. Stiam ca n-are nimeni curaj sa treaca cu masina peste marginea placilor alea.

Acum mai bine de o luna s-au apucat sa asfalteze Dezrobirii si au inceput fix cu jumatatea aia de strada.  Au pus borduri, au umblat pe la gardurile de pe spatiul verde si au turnat asfalt. Au lasat pe afara placile de beton exact la fel ca inainte. Chiar ma amuzam ca strada e neteda ca-n palma da’ tot are placile alea cretine. Eh… n-a tinut mult. Ieri sau alaltaieri au mai pus un strat de asfalt si nu se mai cunoaste nimic. Probabil c-o sa mai fie o generatie de pusti care or sa zica ca acolo erau buncarele lui Ceusescu dar ca le-a astupat Basescu si gata. O sa uite toti povestea asta.

1 Comments Dezrobirii asfaltat :D

  1. on1x1

    heh :D bunica sta la vreo 10 minute de locu ala de mers pe jos… inspre padurea aia de la rosu.. cum mergi spre canal..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *