explicații pentru fraieri

Câteva mici lămuriri pentru “jurnaliștii” noștri la fel de speriați de bombe și de tâmpiți ca și membrii PC. 

Fizicienii sunt în general oameni dedicați trup și suflet științei și câteodată, din dorința de-a explica o chestie interesantă pentru ei cum este experimentul care va avea loc la CERN scapă anumite lucruri care pot fi interpretate prost de către cei neavizați. Aș putea spune că fizicienii sunt ca noi, cei geek din lumea IT. Și noi mai scăpăm un “da, poate să mai pice serverul din când în când chiar dacă ați băgat zeci de mii de euro în echipamente de protecție și componente”. “E probabilitatea mai mică dar ea există”. 

Așa au scăpat și ei tot felul de detalii care în ochii unor persoane neavizate capătă proporții apocaliptice. Da, există o probabilitate infimă de-a aparărea găuri negre/strangelets. Dar probabilitatea este cam aceeași cu a ne crește tuturor bărbaților de pe planetă un coi în plus în același timp. 

A doua nelămurire e legată de experimentul de azi. Azi n-au ciocnit nimic. Doar au dat drumul prin accelerator unui fascicol de protoni. Experimentul cu ciocnirea (cel în care există șansele alea infime de-a se produce găurele negre) va avea loc pe 21 octombrie. Așa că atunci fiți gata să vă convingeți partenerele să facă măcar odată sex anal/în grup înainte de-a muri și după aia donați averea bisericii/amărâților/mie. 

A treia nelămurire e legată de de-acum celebrele găuri negre. De aia se cheamă filmele alea la care v-ați uitat SF (f-ul vine de la FICTION). Puneți mâna pe wikipedia și informați-vă mai atent.

8 Comments explicații pentru fraieri

 1. Cristian

  > Așa că atunci fiți gata să vă convingeți partenerele să facă măcar odată sex anal/în grup înainte de-a muri și după aia donați averea bisericii/amărâților/mie.
  Banii ti-i donam pentru ideea de le convinge sa faca sex anal/in grup?

  > De aia se cheamă filmele alea la care v-ați uitat SF (f-ul vine de la FICTION).
  Da, dar S-ul vine de la Science :-)

  @Kappacelu`: “Coiul ala in plus,daca lucreaza, e binevenit. Gaurile negre nu:))”
  Cum sa nu fie binevenite gaurile (negre)? Pai dupa aia șomează coiul ala in plus.

  Reply
 2. Un roman in Canada

  E amuzant cum toti, in special in Romania isi dau cu parerea asupra unor chestiuni stiintifice pana la urma. Dar gura presei si mai ales a tragului e mare. Totusi nu e de exclusa ideea ca cercetatorii sa fi strecurat intentionat ceva “detalii” pentru …reclama :)
  Oricum ar fi aici in Canada, nu prea s-a vorbit de asta. Lumea e ocupata cu munca, iesitul la iarba verde si alte …prostii :)
  Felicitari pentru articol. A lot of fun :)

  Reply
 3. clawd

  Mici corecturi:
  “Așa că atunci fiți gata să vă convingeți partenerele să facă măcar odată sex anal CU VOI/în grup înainte de-a muri și după aia donați(-mi) averea mie/bisericii/amărâților.”
  There… better.

  Reply
 4. cabral

  E, vezi tu, aici gresim… ei inteleg foarte bine toate cele expuse de tine mai sus, numai ca “se mai face un experiment” nu vinde… asta nu e stire, nu poti sa faci audienta cu ea.
  Daca vii si zici “maine muriiim!” atunci sa vezi interes si audiente!

  Si daca nu ma crezi asteapta stirile de pe 20 octombrie, atunci sa vezi psihoza…

  Reply
 5. Sabotor

  @cabral – clar, daca acum s-a facut atata valva, pe 20 octombrie programele televiziunilor se vor intrece in a ne arata ce civilizatie grozava am avut si cum niste nenorociti de cercetatori ne vor distruge lumea. Si iarasi vor lua interviuri prin birturi de la idioti beti speriati de apocalipsa “prevestita” in profetiile lui Nostradamus si in Biblie.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *