Câteva mici lămuriri pentru “jurnaliștii” noștri la fel de speriați de bombe și de tâmpiți ca și membrii PC. 

Fizicienii sunt în general oameni dedicați trup și suflet științei și câteodată, din dorința de-a explica o chestie interesantă pentru ei cum este experimentul care va avea loc la CERN scapă anumite lucruri care pot fi interpretate prost de către cei neavizați. Aș putea spune că fizicienii sunt ca noi, cei geek din lumea IT. Și noi mai scăpăm un “da, poate să mai pice serverul din când în când chiar dacă ați băgat zeci de mii de euro în echipamente de protecție și componente”. “E probabilitatea mai mică dar ea există”. 

Așa au scăpat și ei tot felul de detalii care în ochii unor persoane neavizate capătă proporții apocaliptice. Da, există o probabilitate infimă de-a aparărea găuri negre/strangelets. Dar probabilitatea este cam aceeași cu a ne crește tuturor bărbaților de pe planetă un coi în plus în același timp. 

A doua nelămurire e legată de experimentul de azi. Azi n-au ciocnit nimic. Doar au dat drumul prin accelerator unui fascicol de protoni. Experimentul cu ciocnirea (cel în care există șansele alea infime de-a se produce găurele negre) va avea loc pe 21 octombrie. Așa că atunci fiți gata să vă convingeți partenerele să facă măcar odată sex anal/în grup înainte de-a muri și după aia donați averea bisericii/amărâților/mie. 

A treia nelămurire e legată de de-acum celebrele găuri negre. De aia se cheamă filmele alea la care v-ați uitat SF (f-ul vine de la FICTION). Puneți mâna pe wikipedia și informați-vă mai atent.