A apărut (beta ce-i drept) versiunea 7.04 a distribuției Ubuntu Linux numită “Feisty Fawn”. Am observat că de la Dapper Drake au luat-o alfabetic (Edgy Eft și acum Feisty Fawn). Toată lumea știe (cred) sistemul de “numerotare” al versiunilor (anul.luna, 7 de la 2007 si 04 de la aprilie).

La apariția primelor versiuni de Ubuntu eram fan Debian (fan apt-get și dpkg mai degrabă). Acum observ cu oarecare plăcere modul în care distribuția asta evoluează. Am ajuns la părerea că distribuțiile care vin pe mai mult de un CD sunt un rahat (mdap și Fedora și SuSe și restul). Ubuntu reușește să aibă un singur CD care poate fi folosit și ca Live-CD și ca suport de instalare pentru o distributie de tip Desktop decentă. Deci se poate. Încă un an doi ca să se maturizeze complet și dacă începe să prindă avânt mai mare poate și producătorii de software (mda, sunt oarecum optimist) se vor orienta pe platforma asta. Plus un kernel care suporta ntfs full și am cam terminat chestiile care mă deranjează la ora actuală în ceea ce privește linuxul.

Da, până atunci o să folosesc tot Windows XP pe laptop. Și nu, nu o să trec la Vista pentru că nu-mi place. Și aș pune un pariu că dacă Linuxul se maturizează ca sistem de operare în câțiva ani va ajunge să amenințe poziția MS-ului ca SO folosit pe Workstation/Desktop.

P.S. Sper să n-am comentarii pro MacOS pe aici. NU e vorba de MacOS. Dezlănțuiți-vă numai pe Linux vs. Windows vă rog.