Deși-s născut în București, am copilărit în Galați. Acolo stau bunicii mei din partea mamei (acum doar bunica). Întotdeauna mi-a făcut placere să mă întorc acolo.

De câțiva ani mi-am făcut obiceiul să ma duc în Galați de Paște și de Revelion. Tot de câțiva ani am început să-mi iau laptopul după mine și să fac rost de internet pentru 1 săptămână. Vorbeam cu tipul care ținea rețeaua din zona aia și plateam 150-200 de mii și rezolvam problema. Aveam cablu tras până în switch-ul unui vecin și era ok.

Astă primavară am purtat o discuție mai lungă cu tipul care făcuse rețeaua. Era foarte mândru de realizare și spunea că rețeaua lui din Galați este mai mare decât a oricărui ISP. Că-l doare undeva de RDS și UPC (Astral pe atunci). Că atunci când a vrut el să cumpere bandă de la cineva s-a dus la RDS și RDS-ul i-a dat niște prețuri foarte mari și ca își propune să vină cu oferte care să concureze orice inițiativa a RDS-ului în Galați. Am încercat să-i explic faptul că, dacă RDS-ul nu l-a scos încă de pe piață atunci încă nu-i interesează chestia asta. Că, dacă RDS-ul ține neaparat să aibă clienți atunci ori trage cablu rapid prin oraș ori îl cumpără cu totul. “Neah… nu vinde el rețeaua și mai ales nu RDS-ului”.

Ghiciți cui aparține ACUM fosta rețea “Euromedia-Net” din Galați.  RDS-ul ține neapărat să strângă numărul ăla de utilizatori ca să-i ia Deutche Telecom odată.

Acum n-am mai cărat laptopul după mine până în Galați (chiar dacă am fost cu mașina) că am stat doar 2 zile și nu merita să-mi pun net. De revelion voi fi nevoit să mă car și cu un router wireless și să-l las pe la un vecin 2 zile ca să pot să am net. Nu-mi pune RDS-u net pentru 7-8 zile (și chiar dacă-mi pune, le ia 1 lună numai pentru instalare :P ).