Rețele de cartier

Deși-s născut în București, am copilărit în Galați. Acolo stau bunicii mei din partea mamei (acum doar bunica). Întotdeauna mi-a făcut placere să mă întorc acolo.

De câțiva ani mi-am făcut obiceiul să ma duc în Galați de Paște și de Revelion. Tot de câțiva ani am început să-mi iau laptopul după mine și să fac rost de internet pentru 1 săptămână. Vorbeam cu tipul care ținea rețeaua din zona aia și plateam 150-200 de mii și rezolvam problema. Aveam cablu tras până în switch-ul unui vecin și era ok.

Astă primavară am purtat o discuție mai lungă cu tipul care făcuse rețeaua. Era foarte mândru de realizare și spunea că rețeaua lui din Galați este mai mare decât a oricărui ISP. Că-l doare undeva de RDS și UPC (Astral pe atunci). Că atunci când a vrut el să cumpere bandă de la cineva s-a dus la RDS și RDS-ul i-a dat niște prețuri foarte mari și ca își propune să vină cu oferte care să concureze orice inițiativa a RDS-ului în Galați. Am încercat să-i explic faptul că, dacă RDS-ul nu l-a scos încă de pe piață atunci încă nu-i interesează chestia asta. Că, dacă RDS-ul ține neaparat să aibă clienți atunci ori trage cablu rapid prin oraș ori îl cumpără cu totul. “Neah… nu vinde el rețeaua și mai ales nu RDS-ului”.

Ghiciți cui aparține ACUM fosta rețea “Euromedia-Net” din Galați.  RDS-ul ține neapărat să strângă numărul ăla de utilizatori ca să-i ia Deutche Telecom odată.

Acum n-am mai cărat laptopul după mine până în Galați (chiar dacă am fost cu mașina) că am stat doar 2 zile și nu merita să-mi pun net. De revelion voi fi nevoit să mă car și cu un router wireless și să-l las pe la un vecin 2 zile ca să pot să am net. Nu-mi pune RDS-u net pentru 7-8 zile (și chiar dacă-mi pune, le ia 1 lună numai pentru instalare :P ).

2 Comments Rețele de cartier

 1. StricltyD

  “le ia 1 lună numai pentru instalare”
  1 luna e putin…
  Sunt din Cluj si de 3 luni jumate astept sa vina RDS, de atunci am contract facut.

  Reply
 2. Andrei

  Noroc ca si parintii au nevoie de internet si de calculator, asa ca nu ma car cu nimic, le gasesc pe toate acolo si ii privez pe ei de ele, in consecinta :)

  Si, da, tot in Galati, unde Astralul a fost, pana acum, sa zicem… multumitor.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *